Τελευταίο πενθήμερο της εναλλακτικής κατασκήνωσης “Καλοκαίρι στην πόλη” στον “Ελληνικό Κόσμο”

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ξεκινά το τελευταίο πενθήμερο της εναλλακτικής «κατασκήνωσης» «Καλοκαίρι στην πόλη» στον «Ελληνικό Κόσμο». Το τελευταίο πενθήμερο, με τίτλο «Μια ανάσα πριν από το φθινόπωρο…», θα διαρκέσει από τις 5 μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της κυρίας Εύης Πίνη, αρχαιολόγου στο Υπουργείο Πολιτισμού και συγγραφέως.

Λίγο πριν την επιστροφή των παιδιών στα θρανία, ο «Ελληνικός Κόσμος» παρατείνει για 5 ημέρες τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην πόλη, προσφέροντας την καλύτερη λύση για την ομαλή προσαρμογή τους στο φθινοπωρινό κλίμα. Τα παιδιά θα κάνουν ταξίδια στο χώρο και στο χρόνο με τη βοήθεια των προβολών Εικονικής Πραγματικότητας στη «Θόλο», αλλά και των εκθέσεων, θα ανασκάψουν και θα φέρουν στο φως στοιχεία για τους Ίνκας και τους Αζτέκους και θα ταξιδέψουν με την τριακόντορο –πιστό αντίγραφο αρχαίου ελληνικού καραβιού σε φυσικό μέγεθος– για να συναντήσουν τους Βίκινγκς και τις ιστορίες τους!

Στις πέντε αυτές ημέρες δράσης, διασκέδασης, γνώσης και παιχνιδιού θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν και με θέματα όπως το περιβάλλον, η μυθολογία, η τέχνη, τα αρχαία νομίσματα, η ελληνική παράδοση, η ιστορία, η ζαχαροπλαστική και οι κατασκευές.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μια εορταστική εκδήλωση, όπου τα παιδιά θα παρουσιάσουν στους γονείς τους διάφορα δρώμενα που θα έχουν προετοιμάσει κατά τη διάρκεια των δημιουργικών ημερών τους στον «Ελληνικό Κόσμο».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», http://summer.hellenic-cosmos.gr/
Επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 212 254 0650, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: reservation@ime.gr