Αρχική Νέα Τις συμβουλές των μαμάδων αντικαθιστά το internet

Τις συμβουλές των μαμάδων αντικαθιστά το internet

Το National Childbirth Trust (NCT), η μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με τα προβλήματα των εγκύων και των νέων μαμάδων, δημοσιοποίησε τα συμπεράσματα της τελευταίας έρευνας που πραγματοποίησε σε σύνολο περίπου 40.000 γονέων -όσοι και οι συμμετέχοντες στα συμβουλευτικά προγράμματα της οργάνωσης ανά έτος.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την μελέτη το ένα τρίτο των νέων μαμάδων στη Μεγάλη Βρετανία ζουν σήμερα σε απόσταση μεγαλύτερη των 65 χιλιομέτρων από τους γονείς τους και δεν γνωρίζουν καμία άλλη μητέρα στην περιοχή όπου διαμένουν. Κατά συνέπεια, δεν έχουν πού να στραφούν για να μοιραστούν τις αγωνίες και τα βάρη της μητρότητας: Από την έλλειψη ύπνου, τα οικονομικά προβλήματα και το ενδεχόμενο της παρατεταμένης ανεργίας, ως την μεταβολή στις ισορροπίες του ζεύγους και την απουσία κοινωνικής ζωής.Δεν είναι λοιπόν άξιο απορίας ότι το ένα πέμπτο των νέων μαμάδων παραδέχεται ότι καταφεύγει τακτικά στο Δίκτυο αναζητώντας βοήθεια ακόμα και για θέματα όπως ο θηλασμός. Sites όπως τα www.mumsnet.com και www.netmums.com λειτουργούν καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση της προσωπικής επαφής και ασφάλειας που δεν παρέχουν το άμεσο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Μέσα από τα forums τους πληροφορίες και απόψεις διοχετεύονται στις οθόνες χιλιάδων «ομοιοπαθών», παρέες συστήνονται, προιόντα διαφημίζονται. Το αποτέλεσμα; Η δημοφιλία τους έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε αποτελούν πλέον προνομιακό πεδίο προβολής ακόμα και για πολιτικούς.
Πηγή: gynaikamag.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.