Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Τι θα διαβάσετε τις γιορτές: To Έγλημα και Τιμωρία του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι σε νέα απόδοση

Τι θα διαβάσετε τις γιορτές: To Έγλημα και Τιμωρία του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι σε νέα απόδοση


Πριν από πέντε χρόνια, με την κυκλοφορία των Δαιμονισμένων σε μετάφραση της Ελένης Μπακοπούλου, οι Εκδόσεις Ίνδικτος έθεσαν ίσως το σπουδαιότερο και συνάμα γοητευτικότερο στοίχημα της εκδοτικής τους δραστηριότητας έως τώρα: να προσφέρουν μια νέα μεταφραστική πρόταση στην ελληνική, των κλασικών έργων του Φ. Ντοστογιέφσκι, με την κατ’ έτος κυκλοφορία κάποιου από αυτά.

Πέντε χρόνια μετά, και αφού μεσολάβησε η κυκλοφορία του Ηλίθιου (2008), του Υπογείου (2010) και των Αδελφών Καραμάζοφ (2011), τα Χριστούγεννα του 2012 η Ίνδικτος κυκλοφορεί το Έγκλημα και Τιμωρία, σε μετάφραση της Ελένης Μπακοπούλου, σε έναν τόμο 950 σελίδων με χαρτί Βίβλου 45 γραμμαρίων, σε μορφή καινοτόμο για τα ελληνικά εκδοτικά πράγματα. Έκδοση που συνοδεύεται, όπως και οι προηγούμενες, από φωτογραφίες προερχόμενες από το διασωθέν αρχείο του Ντοστογιέφσκι!

Το κείμενο του Ντοστογιέφσκι, που αναδύεται μέσα από μιαν από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής του, χαρακτηριζόμενη από την ανέχεια και την έλλειψη δημιουργικών προοπτικών (1864-66), εισηγείται την αναγκαιότητα του πόνου και του μαρτυρίου για τη μεταμόρφωση του ατόμου και της κοινωνίας γενικότερα.

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του Φιοντόρ Ντοστογιέφκι.
Η δράση εξελίσσεται γύρω από ένα διπλό φονικό. Τα θύματα είναι μια γριά τοκογλύφος και η αδερφή της που πέρασε όλη της τη ζωή ως υποχείριο της πρώτης. Δράστης ένας νεαρός και πρώην φοιτητής, ο Ρασκόλνικωφ. Ο ίδιος θεωρεί πως για το καλό της ανθρωπότητας μπορεί να εγκλιματίσει μιας και οι δύο παραπάνω γυναίκες όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτε στην κοινωνία αλλά αντίθετα, δρουν παρασιτικά και πολλές φορές εις βάρος της. Και εδώ γεννιούνται τα αιώνια ερωτήματα: Το έγκλημα τιμωρείται πάντα; Και πρέπει να τιμωρείται; Έρχεται ποτέ η λύτρωση; Ποια είναι η πιο σκληρή τιμωρία, η φυλάκιση ή η συνείδηση του ίδιου του θύτη; Ερωτηματικά που ο Ντοστογιέφκι θέτει πάντα με μια μαεστρία που καταφέρνει να εισχωρήσει βαθιά στην ψυχή μας.

ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΕΛΙΔΕΣ 944
ΤΙΜΗ 34 €

Εκδόσεις Ίνδικτος Καλλιδρομίου 64, 114 73, Αθήνα. Τηλ. 2108838007 - 2108251889


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.