Τι θα δούμε απόψε στην TV; Ταινίες για όλη την οικογένεια

Δύο ταινίες μπορούν σήμερα να σας… κλείσουν στο σπίτι. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας διαλέξτε ανάμεσα στην “Οδύσσεια” και το “Ξωτικό των Χριστουγέννων”. Αν τα παιδιά σας είναι μικρά προτιμήστε την χριστουγεννιάτικη κωμωδία για να ξεκαρδιστείτε όλοι μαζί αλλά αν πηγαίνουν στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού θα ενθουσιαστούν με την Οδύσσεια και θα μπουν στο πνεύμα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας παρά την έντονη αμερικανική χρυσόσκονη που έχει η ταινία.


ALPHA, 21:00
Το Ξωτικό Των Χριστουγέννων (Elf)

Κωμωδία, 2003

Διάρκεια:95 λεπτά
Σκηνοθέτης:Jon Favreau
Πρωταγωνιστούν: Will Ferrell, Jon Favreau, Katie Asner, Kyle Gass, Edward Asner
επίσημο site: http://www.elfmovie.com/


Περιγραφή
Ένα μικρό αγόρι, μπαίνει κατά λάθος στο σάκο του Αγιου Βασίλη όταν αυτός αφήνει τα δώρα του. Όμως εκείνος δεν το καταλαβαίνει και παίρνει μαζί του τον Buddy μέχρι το Βόρειο Πόλο. Εκεί ο αταίριαστος επισκέπτης υιοθετείται από μια οικογένεια ξωτικών, προσπαθεί να περάσει απαρατήρητος και να ενταχθεί στην ιδιαίτερη αυτή κοινωνία. Έτσι μεγαλώνοντας πιάνει δουλειά στο εργαστήριο κατασκευής των μαγικών παιχνιδιών, αλλά δεν τα καταφέρνει. Αντιθέτως σχεδόν καταστρέφει το εργαστήριο με τις απροσεξίες του και έτσι παίρνει την απόφαση να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη και να αναζητήσει τις ρίζες του. Οι πραγματικοί του γονείς θα αποδειχθεί ότι δεν αγαπούν τα Χριστούγεννα και ετεροθαλής αδελφός του δεν πιστεύει στον Αγιο Βασίλη. Ο Buddy θα αναλάβει το δύσκολο έργο να θυμίσει στους γονείς του, αλλά και σε όλη τη Νέα Υόρκη τη μαγεία των Χριστουγέννων…

STAR, 22:00
ΟΔΥΣΣΕΙΑ (THE ODYSSEY)
Μυθολογική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 1997

Διάρκεια: 172 λεπτά
Πρωταγωνιστές: Αρμάν Ασάντε, Γκρέτα Σκάτσι, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Μπερναντέτ Πίτερς, Κρίστοφερ Λι, Έρικ Ρόμπερτς
Σκηνοθεσία: Αντρέι Κοντσαλόφσκι

Περιγραφή
Μετά την πτώση της Τροίας ο Οδυσσέας, που ήταν και ο εμπνευστής του στρατηγικού τεχνάσματος του Δούρειου Ίππου, παρασύρεται από την αλαζονεία του, χλευάζει τους θεούς με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή τους. Θυμωμένος από την υπερφίαλη συμπεριφορά του, ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας, τον καταριέται με αποτέλεσμα να περάσουν δέκα χρόνια μέχρι τη στιγμή της επιστροφής του πολυμήχανου ήρωα στην πατρίδα του.

Το ταξίδι του θα γίνει «συνώνυμο» της περιπέτειας και του κινδύνου. Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του θα περάσουν από τις χώρες των Κικόνων, των Λωτοφάγων, των Λαιστρυγόνων και θα έρθουν αντιμέτωποι με τον γιγαντόμορφο και ανθρωποφάγο Πολύφημο, θα παραμείνουν για έναν χρόνο στο νησί της Κίρκης ενώ ο ίδιος ο Οδυσσέας θα κατέβει στον Άδη και θα συνομιλήσει με τον Τειρεσία, που θα του δώσει οδηγίες για το μέλλον, συμβουλεύοντάς τον να μην πειράξει τα βόδια του Ήλιου.

Μετά την αποφυγή των Σειρήνων και το θανατηφόρο πέρασμα της Σκύλλας και της Χάρυβδης, ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του καταφθάνουν στο Νησί του Ήλιου. Εξαντλημένοι από την πείνα και αθετώντας τον όρκο τους, οι σύντροφοί του δεν διστάζουν να σφάξουν μερικά από τα βόδια προκαλώντας την οργή του θεού Ήλιου. Ο απόπλους τους από το νησί έχει ως αποτέλεσμα τη βύθιση του πλοίου από τον Δία. Ο Οδυσσέας θα είναι ο μόνος επιζών!

Η Ωγυγία, το νησί της Καλυψώς, θα αποτελέσει το καταφύγιό του για επτά ολόκληρα χρόνια. Όμως, ο πόθος του να επιστρέψει στην Ιθάκη θα τον ωθήσει για μια ακόμη φορά να βγει στη θάλασσα. Μετά από πολλές περιπέτειες και με τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς θα καταφθάσει στο Νησί των Φαιάκων. Ο βασιλιάς Αλκίνοος θα φιλοξενήσει τον βασιλιά της Ιθάκης και θα τον βοηθήσει να επιστρέψει τελικά στο νησί του.

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα όμως δεν έχουν ακόμη τελειώσει. Όταν πληροφορείται πως η Πηνελόπη «πολιορκείται» από μνηστήρες, που επιθυμούν την ίδια αλλά και τον θρόνο της χώρας, αποφασίζει να μη μείνει με σταυρωμένα χέρια. Με τη βοήθεια του γιου του Τηλέμαχου και μερικών πιστών φίλων του, ο Οδυσσέας καταστρώνει ένα ακόμη πολυμήχανο σχέδιο για να εξοντώσει τους μνηστήρες. Μόνο που τώρα πια, ο βασιλιάς της Ιθάκης γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στην πονηριά και την φρόνηση!

Το έπος του Ομήρου δίνει το έναυσμα στον Αντρέι Κοντσαλόφσκι να δημιουργήσει μια συναρπαστική υπερπαραγωγή που τιμήθηκε με τα βραβεία ΈΜΜΥ σκηνοθεσίας και οπτικών εφέ.