Τι πρέπει να προσέχετε όταν το παιδί σας έχει πυρετό

Στις περισσότερες περιπτώσεις όταν τα παιδιά κάνουν πυρετό έχουν κάποια ίωση. Ωστόσο πίσω από τον πυρετό ενίοτε κρύβεται μια σοβαρότερη λοίμωξη γι’ αυτό και οι γονείς θα πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς τα παιδιά και σε οποιαδήποτε αλλαγή να συμβουλεύονται το γιατρό.

Όπως επισημαίνει η επιστημονική ομάδα της Β’Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών με έδρα το νοσοκομείο Παίδων “Παν. & Αγλαΐας Κυριακού”, υπάρχουν τέσσερα συμπτώματα που θα πρέπει να σας προβληματίσουν.

Το πρώτο απ’αυτά είναι η κακή διάθεση του παιδιού και η υπνηλία ακόμα και όταν έχει πέσει ο πυρετός.

Ένα άλλο που πρέπει να προσέξετε όταν το παιδί παράλληλα με τον πυρετό υποφέρει από πονοκέφαλο. Σε αυτή την περίπτωση και ιδιαίτερα εάν ο πονοκέφαλος είναι έντονος και επιμένει παρά τη χορήγηση ανιπυρετικού και ενώ ο πυρετός υποχωρεί θα πρέπει το παιδί να εξεταστεί αμέσως από γιατρό.

Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι γιατροί του Παίδων και σε εξανθήματα. Όπως επισημαίνουν σε περίπτωση που το παιδί εμφάανίσει εξάνθημα ενώ έχει πυρετό θα πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστεί από γιατρό. Αν και, όπως υποστηρίζουν, είναι συχνό παιδιά με πυρετό να εμφανίσουν εξανθήματα, ορισμένα απ’ αυτά ίσως οφείλονται σε κάποια σοβαρή λοίμωξη γι’αυτό απαιτείται προσοχή και εξέταση. Μάλιστα σε παιδιά με πυρετό συστήνεται τακτικός έλεγχος, κάθε 2-3 ώρες για τυχόν εξανθήματα.

Τέλος, όπως υπογραμμίζει η Β’Παιδιατρική Κλινική οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνούν αμέσως με το γιατρό εάν το παιδί εμφανίζει εμετούς μετά την εξέταση.