Αρχική Infokids Υγεία Τι πρέπει να προσέχετε όταν το παιδί σας έχει πυρετό

Τι πρέπει να προσέχετε όταν το παιδί σας έχει πυρετό

Στις περισσότερες περιπτώσεις όταν τα παιδιά κάνουν πυρετό έχουν κάποια ίωση. Ωστόσο πίσω από τον πυρετό ενίοτε κρύβεται μια σοβαρότερη λοίμωξη γι' αυτό και οι γονείς θα πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς τα παιδιά και σε οποιαδήποτε αλλαγή να συμβουλεύονται το γιατρό.

Όπως επισημαίνει η επιστημονική ομάδα της Β'Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών με έδρα το νοσοκομείο Παίδων "Παν. & Αγλαΐας Κυριακού", υπάρχουν τέσσερα συμπτώματα που θα πρέπει να σας προβληματίσουν.

Το πρώτο απ'αυτά είναι η κακή διάθεση του παιδιού και η υπνηλία ακόμα και όταν έχει πέσει ο πυρετός.

Ένα άλλο που πρέπει να προσέξετε όταν το παιδί παράλληλα με τον πυρετό υποφέρει από πονοκέφαλο. Σε αυτή την περίπτωση και ιδιαίτερα εάν ο πονοκέφαλος είναι έντονος και επιμένει παρά τη χορήγηση ανιπυρετικού και ενώ ο πυρετός υποχωρεί θα πρέπει το παιδί να εξεταστεί αμέσως από γιατρό.

Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι γιατροί του Παίδων και σε εξανθήματα. Όπως επισημαίνουν σε περίπτωση που το παιδί εμφάανίσει εξάνθημα ενώ έχει πυρετό θα πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστεί από γιατρό. Αν και, όπως υποστηρίζουν, είναι συχνό παιδιά με πυρετό να εμφανίσουν εξανθήματα, ορισμένα απ' αυτά ίσως οφείλονται σε κάποια σοβαρή λοίμωξη γι'αυτό απαιτείται προσοχή και εξέταση. Μάλιστα σε παιδιά με πυρετό συστήνεται τακτικός έλεγχος, κάθε 2-3 ώρες για τυχόν εξανθήματα.

Τέλος, όπως υπογραμμίζει η Β'Παιδιατρική Κλινική οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνούν αμέσως με το γιατρό εάν το παιδί εμφανίζει εμετούς μετά την εξέταση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.