- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη υποδέχεται τον Μάρτιο με εκπαιδευτικά προγράμματα

Και τι δεν έχει το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Βασίλη & Μαρίνας Θεοχαράκη στο πρόγραμμά του για τον Μάρτιο. Εμείς θα σας το παρουσιάσουμε αναλυτικά κι εσείς μέσα από αυτό δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μαγικό ταξίδι στο χώρο των τεχνών.

Ανακαλύπτοντας τις τέχνες

Η δημιουργική επαφή με την τέχνη προϋποθέτει ένα ασφαλές πλαίσιο, που δίνει στα μικρά παιδιά τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους, να νιώσουν ελεύθερα και να αστειευτούν. Μία ενεργητική σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς Κωνσταντίνα Αβλάμη και Παναγιώτη Τσιρίδη, στα παιδιά και τους γονείς τους, κατά τη διάρκεια της οποίας ο καθένας μαθαίνει μαζί με τον άλλον.Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία ενός συνοδού για κάθε παιδί.

Ημερομηνίες:

ΚΥΚΛΟΣ 1 3, 10,17,24 Μαρτίου

ΚΥΚΛΟΣ 2 31 Μαρτίου

Ώρα: 10:30-11:30 & 12:00-13:00
Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 80 €
Kάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

Περιπλάνηση στη φύση και την τέχνη

Μία ξέφρενη ξενάγηση-περιήγηση στη φύση μέσα από ανατρεπτικές ιστορίες με την εικαστικό Γεωργία Χατζηβασιλειάδη. Τα παιδιά πρωταγωνιστούν σε ένα ταξίδι μυθοπλασίας στον κόσμο των ορατών -από τον κρυμμένο μικρόκοσμο έως τον μυστήριο μακρόκοσμο- με σκοπό να αντιληφθούν την ανθρώπινη κλίμακα σε σχέση με το σύμπαν. Αναλύονται οι βασικές αρχές των πλαστικών τεχνών (σχέδιο, χρώμα, γλυπτική, χαρακτική) μέσα από ένα ανέμελο παιχνίδι με ζουλίγματα, τυπώματα, αγγίγματα, σφηνώματα, σταξίματα και ζυμώματα.

Ημερομηνίες:
15 Μαρτίου Ζώα & Φυτά με παράξενο δέρμα
22 Μαρτίου Πάνω και κάτω από τη γη
29 Μαρτίου Ταξίδι στα αστέρια

Ώρα: 18:00-19:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 70 €
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20 €

Παίζω με τις τέχνες με αφορμή μία έκθεση ζωγραφικής
από την Αγία Πετρούπολη

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που «ανακατεύει» τις τέχνες με σκοπό να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στη μουσική, τη ζωγραφική και τη θεατρική έκφραση. Βασικό εργαλείο του προγράμματος είναι το παιχνίδι και κεντρικός στόχος η χαρά της δημιουργίας μέσα από το παιχνίδι με τις τέχνες. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο βάσει της έκθεσης που φιλοξενεί το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη: «Μεγάλοι Ρώσοι Ζωγράφοι 1920-2010 από τη Συλλογή Μanege στην Αγία Πετρούπολη» με έργα για πιάνο των ακόλουθων συνθετών: Rakhmaninov, Scriabin, Mussorgsky, Rimsky-Korsakov και Χατζιδάκι.

Σχεδιασμός προγράμματος: Παναγιώτης Τσιρίδης
Πιάνο: Ρένια Χρυσουλάκη

Ημερομηνίες:
4 Μαρτίου
Ώρα: 12:00-13:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 10 € (1 παιδί+ 1 συνοδός)

Κατασκευάζω και μαθαίνω για τις γιορτές και τις εποχές

Τρίωρα εργαστήρια για τη δημιουργία χειροποίητων εικαστικών κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά. Μία πρωτότυπη προσέγγιση των εποχών, των εορτών και των παραδόσεων μας με την εικαστικό Έφη Μπαρτσώτα, μέσα από τη δημιουργία κατασκευών με ασυνήθιστα υλικά.

Ημερομηνίες:
18 Μαρτίου Πασχαλινές κατασκευές
Ώρα: 10:00-13:00

Τα παιχνίδια του κόσμου

Γνωριμία με τα παιχνίδια άλλων λαών με οδηγό τη μουσειοπαιδαγωγό Φαίδρα Τσαλαμπαμπούνη. Οπλισμένοι με φαντασία και ποικίλα υλικά, τα παιδιά ξεκινάνε ένα ταξίδι ανακάλυψης και δημιουργίας στον κόσμο.

Ημερομηνίες:
11 Μαρτίου Περού: κατασκευή με χαρτί και ύφασμα
Ώρα: 10:00-13:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 30 €

Διάσημοι ζωγράφοι ΙΙ

Το ταξίδι με την Κάτια Παπασπηλιοπούλου στην περιπέτεια της ζωγραφικής, μέσα από έργα γνωστών ζωγράφων του 20ού αιώνα, συνεχίζεται. Κάθε εργαστήριο παρουσιάζει ένα ζωγράφο, τη ζωή και το έργο του μέσα από την γενική εξέλιξη της ιστορίας της τέχνης, ενώ ακολουθεί σχετική εικαστική δραστηριότητα.

Ημερομηνίες:
21 Μαρτίου Edgar Degas
28 Μαρτίου Paul Gauguin

Ώρα: 18:00-19:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 100 €
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20 €

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής
Βασίλη & Μαρίνας Θεοχαράκη

Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
106 71 Αθήνα
Τ: 210-3611206 (εσ. 1041)