Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων μας προσκαλεί στα νέα του εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων μας προσκαλεί στα νέα του εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων οργανώνει δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και προσκαλεί μαθητές γυμνασίου αλλά και εκπαιδευτικούς να δηλώσουν συμμετοχή και να τα παρακολουθήσουν. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων είναι το ακόλουθο:

1. Η αρχή της δεδηλωμένης – Από τον Τρικούπη στο σήμερα Πρόκειται για ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την καθιέρωση της αρχής της δεδηλωμένης από το Χ. Τρικούπη και για τη σημασία της στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού καθεστώτος. Προσομοίωση της ψηφοφορίας στις βουλευτικές εκλογές κατά το 19ο αιώνα. Παρακολούθηση της συνεδρίασης της Βουλής. Για μαθητές της Γ’ Γυμνασίου. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή όλο το σχολικό έτος, διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα, τηλεφωνική υποβολή αίτησης.

2. Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας από το 19ο στον 20ο αιώνα Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος (Λ. Αμαλίας 14), στο πλαίσιο της έκθεσης «Το άγνωστο μέτωπο των Βαλκανικών Πολέμων: η διοικητική ενσωμάτωση των Νέων Χωρών». Η γέννηση και η σταδιακή επέκταση του ελληνικού κράτους, με έμφαση στη νικηφόρα περιπέτεια των Βαλκανικών Πολέμων. Για μαθητές της Γ’ Γυμνασίου. Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, διάρκεια μία ώρα, τηλεφωνική υποβολή αίτησης. Περισσότερες πληροφορίες στην επικαιροποιημένη ιστοσελίδα του Ιδρύματος http://foundation.parliament.gr

Ελεύθερη είσοδος και συμμετοχή στα προγράμματα

Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα: 210 3692429 και 210 3692106. φαξ: 210 369 2451 e-mail: episkepsis@parliament.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.