Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Το αλάτι ευθύνεται για την παιδική παχυσαρκία

Το αλάτι ευθύνεται για την παιδική παχυσαρκία

H τακτική κατανάλωση αλμυρών σνάκ από τα παιδιά αποτελεί σημαντικό παράγοντα εκδήλωσης παιδικής παχυσαρκίας καθώς τα παιδιά ωθούνται στο να πιούν αναψυκτικά με ζάχαρη σε μια προσπάθεια να ξεδιψάσουν αναφέρουν αυστραλοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Deakin, σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics.

Μελετώντας 4.283 παιδιά και εφήβους, ηλικίας 2 έως 16 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσα παιδιά κατανάλωναν σημαντικές ποσότητες αλατιού είχαν αυξημένες πιθανότητες να υπερκαταναλώσουν αναψυκτικά με ζάχαρη σε ποσοστό 62% με άμεσο επακόλουθο να παρουσιάζουν κατά 35% περισσότερες πιθανότητες να θεωρηθούν υπέρβαρα και παχύσαρκα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ακόμα πως ανά κάθε γραμμάριο αλάτι που κατανάλωναν τα παιδιά την ημέρα, έπιναν 46 ml περισσότερα υγρά. Ειδικά όσον αφορά τα αναψυκτικά με ζάχαρη, η κατανάλωσή τους αυξανόταν κατά 17 ml την ημέρα για κάθε πρόσθετο 1 γραμμάριο αλάτι. Όπως δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κάρλυ Γκράιμς, τα νέα ευρήματα σε συνδυασμό με τα παλαιότερα υποδηλώνουν ότι το πολύ αλάτι δεν σχετίζεται μόνον με τον καλά γνωστό κίνδυνο της υπέρτασης, αλλά και με την εξάπλωση της επιδημίας της παχυσαρκίας. «Είναι σαφές ότι αν θέλουμε να αναχαιτίσουμε την επιδημία αυτή, πρέπει να προσέξουμε και πόσο αλάτι περιέχει η διατροφή των παιδιών μας», τόνισε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.