Αρχική InfoDad Το ανδρικό σπέρμα «χάνει» σε ποιότητα τα τελευταία χρόνια

Το ανδρικό σπέρμα «χάνει» σε ποιότητα τα τελευταία χρόνια

Το αντρικό σπέρμα επιδεινώνεται ανησυχητικά χρόνο με το χρόνο, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε σχέση με την ποιότητά του. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το γαλλικό Ινστιτούτο Επιτήρησης Δημόσιας Υγείας μεταξύ των ετών 1989 και 2005 σε 26.000 άντρες και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Human Reproduction» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σπέρμα του μέσου άντρα εμφάνισε αραίωση κατά 32,2%, ενώ η συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων μειώθηκε από τα 73,6 εκατ. ανά χιλιοστόλιτρο το 1989 σε 49,9 εκατ. το 2005. Το όριο προκειμένου να θεωρηθεί ένας άντρας υπογόνιμος είναι τα 15 εκατ. σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο, ωστόσο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η συγκέντρωση κάτω των 55 εκατ. επιμηκύνει το χρόνο που απαιτείται για τη σύλληψη.

Παρόλο που η συγκεκριμένη μελέτη πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως το φαινόμενο είναι παγκόσμιο, συνδέοντάς το μάλιστα με το διπλασιασμό του καρκίνου των όρχεων τα τελευταία 30 χρόνια.

Όσο για τα αίτια του εκφυλισμού του σπέρματος, οι επιστήμονες αναφέρουν πως δε γνωρίζουν ακόμη με σιγουριά ποιοι είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι η έκθεση στη ρύπανση του περιβάλλοντος με χημικά, καθώς και η πλούσια σε λιπαρά διατροφή αποτελούν του επικρατέστερους από αυτούς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.