Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Το ανθρώπινο αυτί είναι φορτιστής ηλεκτρικών συσκευών! Τα 'χουμε ακούσει όλα...

Το ανθρώπινο αυτί είναι φορτιστής ηλεκτρικών συσκευών! Τα 'χουμε ακούσει όλα...

Κι όμως, επιστήμονες απο τη Μασαχουσέτη ισχυρίζονται ότι ύστερα από πειράματα που έκαναν σε ινδικά χοιρίδια διαπίστωσαν ότι φυσικές μπαταρίες που μπορούν να εμφυτευθούν στα αυτιά μας μπορούν να φορτίζονται «απορροφώντας» ηλεκτρικό δυναμικό από το εσωτερικού του αυτιού, χωρίς να διαταράσσουν, στο ελάχιστο, την ακοή.
Η «φυσική» μπαταρία λειτουργεί μέσω του κοχλία, αντλώντας ιόντα σε μια μεμβράνη, μέσω των κυττάρων του αυτιού. Σύμφωνα με τους μελετητές, η συσκευή «φυσικής» φόρτισης μπορεί μελλοντικά να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους, που χρησιμοποιούν εμφυτευμένες ηλεκτρονικές συσκευές.
Όμως κανείς έσω σήμερα δεν έχει τολμήσει να χρησιμοποιήσει τη "φυσική" αυτή μπαταρία αν και όπως τονίζει η Κωνσταντίνα Στάνκοβιτς, χειρούργος ωτορινολαρυγγολόγος σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης "η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει για την ύπαρξή της εδώ και εξήντα χρόνια".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.