Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Το ΑΠΘ ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του

Το ΑΠΘ ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του

Σε αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του ΑΠΘ επιδίδονται οι πρυτανικές αρχές με τη συνδρομή όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε επιχείρηση καθαρισμού των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του πανεπιστημίου με την εθελοντική συμμετοχή μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και πολιτών. Μια προσπάθεια που έχει ορατά αποτελέσματα και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που εξακολουθεί να προβάλλεται από μερίδα του Τύπου και ουδόλως ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα.

Για τις χθεσινές εξελίξεις στη συνάντηση που συγκάλεσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θεσμικής διαδικασίας για «ειρηνική επίλυση των διαφορών» και στην οποία συμμετείχαν η διοίκηση του ΑΠΘ, η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στις εργολαβίες του ΑΠΘ και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, οι Πρυτανικές Αρχές ενημέρωσαν με ανακοίνωσή τους την πανεπιστημιακή κοινότητα. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στη συνάντηση η πλευρά του ΑΠΘ, δήλωσε ότι, όπως πάντα, θα κάνει ό,τι καλύτερο για τους εργαζόμενους, στα στενά όμως όρια που επιτρέπει το θεσμικό καθεστώς και επιβάλλουν οι νέες δυσμενέστατες οικονομικές δυνατότητες του ιδρύματος.

Ειδικότερα, ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε ότι τα δεδουλευμένα, όπως άλλωστε και όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις του ΑΠΘ, δεν έχουν από καιρό τακτοποιηθεί λόγω της μη λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών, εξαιτίας της κατάληψης του κτιρίου Διοίκησης. Κατέληξε τέλος, ότι μετά την επαναλειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών θα γίνει προσπάθεια να καταβληθούν τα δεδουλευμένα άμεσα. Κάτι που, όπως ανέφερε, θα είχε ήδη πραγματοποιηθεί, αν η διοίκηση των εργαζομένων στις εργολαβίες του ΑΠΘ είχε εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση και είχε δεχθεί να συζητήσει τις προτάσεις που της είχε εγκαίρως υποβάλει η Πρυτανεία του ΑΠΘ και βεβαίως αν δεν είχε απορρίψει την ανανέωση των συμβάσεών τους. Από την πλευρά του, ο Κοσμήτορας της Σχολής ΝΟΠΕ, καθηγητής Νίκος Παρασκευόπουλος πρότεινε -και έγινε αποδεκτή- τη σύσταση 3μελούς νομικής επιτροπής αποτελούμενης από δικηγόρο του ΑΠΘ, δικηγόρο του σωματείου των εργαζομένων στις εργολαβίες και ενός επιδιαιτητή που, όπως συμφωνήθηκε, θα είναι ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Άρης Καζάκος. Η γνωμοδότηση της επιτροπής αυτής θα υποβληθεί στην διοίκηση του ΑΠΘ, η οποία συνεκτιμώντας τα νέα οικονομικά δεδομένα θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις της.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.