Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών "Το αυθεντικό παιχνίδι" για γονείς με βρέφη και για παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

"Το αυθεντικό παιχνίδι" για γονείς με βρέφη και για παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Στον κύκλο των συναντήσεων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή και γνωριμία με το αυθεντικό παιχνίδι και τη φιλοσοφία του ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις προσωπικές τους δεξιότητες μέσα από εικαστικές δραστηριότητες, κινητικούς αυτοσχεδιασμούς και ομαδικά και διαπροσωπικά παιχνίδια έκφρασης. Παίζουμε στο επίπεδο των παιδιών, στο ύψος τους, ως συμπαίκτες, σε ένα παιχνίδι χωρίς νικητές και νικημένους, χωρίς ανταγωνισμό και επιθετικότητα. Το αυθεντικό παιχνίδι, με έναν άμεσο, αυθόρμητο, μη-λεκτικό τρόπο, καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη, την επαφή με τον εαυτό, τους άλλους και το περιβάλλον, χτίζοντας σχέσεις βαθιάς εμπιστοσύνης, ασφάλειας και αποδοχής.

Μέσα από το αυθεντικό παιχνίδι, ενθαρρύνεται η σωματική και συναισθηματική έκφραση του παιδιού, ενώ σε επόμενο χρονικό στάδιο η ελεύθερη δημιουργική έκφραση συνδυάζεται με κινητικές, εικαστικές και συμβολικές δραστηριότητες. Όλο αυτό λειτουργεί για τους συμμετέχοντες ως μια εμπειρία αυτογνωσίας, διεύρυνσης της εικόνας του εαυτού, ενδυνάμωσης της εικόνας του σώματος, ενίσχυσης της νοητικής και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Σε μία συνάντηση, οι ήχοι του βιολιού και του πιάνου θα εμπλουτίσουν την έκφραση της δημιουργίας, της κίνησης και της χαράς των παιδιών. Ο βιωματικός χαρακτήρας των συναντήσεων θα υποστηρίξει τους συμμετέχοντες στη διαδικασία μετάβασης της εμπειρίας τους σε πράξη.

"Το αυθεντικό παιχνίδι" για γονείς με βρέφη

Β΄ Κύκλος: Από το Σάββατο 16 Φεβροαυρίου Χώρος πολλαπλών λειτουργιών

Κύκλος κατά το 2013
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου (13:00-14:30, πρώτη συνάντηση μόνο για τους γονείς) και τις Κυριακές 17 & 24 Φεβρουαρίου και 3 & 10 Μαρτίου 2013 (ώρες: 10:30-12:00)

Ο κύκλος των πέντε συναντήσεων απευθύνεται σε ομάδες γονέων-βρεφών (10 μηνών - 2 ετών). Στους γονείς, που μέσα από τις δραστηριότητες θα κληθούν να «βγάλουν» από μέσα τους το παιδί που κρύβουν, θα δοθεί το υλικό (παιχνίδια, καλλιτεχνικά υλικά, τρόποι μη-λεκτικής έκφρασης) έτσι ώστε να έρθουν πιο κοντά στα παιδιά τους, μέσα από τη βαθύτερη κατανόηση και τη μεγαλύτερη αποδοχή των αμοιβαίων αναγκών τους.

Απευθύνεται σε: Γονείς με βρέφη (10 μηνών έως 2 ετών)

Το αυθεντικό παιχνίδι για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Β΄ Κύκλος: Από την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013
Χώρος πολλαπλών λειτουργιών

Τις Κυριακές 17 & 24 Φεβρουαρίου και 3 & 10 Μαρτίου 2013 (ώρες: 12:30-14:00).
Η πρώτη συνάντηση είναι και για τους γονείς.

Ο κύκλος των τεσσάρων συναντήσεων απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών). Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα ενθαρρυνθούν –με σεβασμό στην προσωπικότητά τους– να συμμετάσχουν σε παιχνίδια έκφρασης, δημιουργικότητας και κίνησης. Θα εκφραστούν ελεύθερα, χρησιμοποιώντας τα χρώματα, τον πηλό, τις λέξεις, τους ήχους, το σώμα. Όσο κάθε παιδί ανακαλύπτει τους προσωπικούς του τρόπους έκφρασης, τόσο αναδεικνύεται η μοναδικότητά του. Ταυτόχρονα, μέσα από την ομαδική εργασία τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με ευγένεια και αλληλοσεβασμό, βελτιώνοντας και καλλιεργώντας έτσι τις σχέσεις τους με συνομηλίκους και κατ’ επέκταση με την οικογένειά τους.

Απευθύνεται σε: Παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών)

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη χορογράφο και καθηγήτρια χορού Μαρία Κολιοπούλου, τις ψυχολόγους και ψυχοθεραπεύτριες Αγγελική Καλαντζοπούλου και Βάνα Κολιοπούλου και τη μουσικό Σοφία Παπαδημητρίου.

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.