Αρχική InfoSchool Λύκειο Το Εθνικό Θέατρο στην εκπαίδευση

Το Εθνικό Θέατρο στην εκπαίδευση

Το Εθνικό Θέατρο αφήνει για λίγο την σκηνή του θεάτρου και ταξιδεύει σε σχολεία. Ηθοποιοί με τα απολύτως απαραίτητα σκηνικά και υλικά στην βαλίτσα τους φέρνουν λίγη από τη μαγεία του θεάτρου σε χώρους αντισυμβατικούς και παρεμβαίνουν με τρόπο ευφάνταστο και δημιουργικό στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αντιγόνη του Σοφοκλή
Το Εθνικό Θέατρο παρεμβαίνει στη σχολική διαδικασία με μια ευέλικτη θεατρική παράσταση αρχαίας τραγωδίας για εφήβους, που ταξιδεύει από τις 23 Νοεμβρίου σε σχολεία της Αττικής. Ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς, ένας από τους πιο εξειδικευμένους καλλιτέχνες στον τομέα της εκπαίδευσης, θα ανεβάσει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, με τη συμμετοχή νέων ταλαντούχων ηθοποιών. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν πώς μετατρέπεται σε ζωντανό θέατρο η θεωρητική σχολική τους ύλη.

Μετάφραση: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά – κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Ηρώ Μπέζου, Αμαλία Τσεκούρα

Πρώτη παράσταση: 23/11/2010
Τελευταία παράσταση: 17/4/2011


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.