Αρχική InfoTeens Νέα Το Ηράκλειο Κρήτης στις 21 πιο «έξυπνες» ψηφιακά πόλεις του κόσμου

Το Ηράκλειο Κρήτης στις 21 πιο «έξυπνες» ψηφιακά πόλεις του κόσμου

Για δεύτερη χρονιά ο δήμος Ηρακλείου συμπεριελήφθη στον κατάλογο με τις 21 πιο «έξυπνες» -ψηφιακά- πόλεις του κόσμου αποσπώντας μια ακόμη διεθνή διάκριση με βάση την αξιολόγηση του Οργανισμού Intelligent Community Forum (ICF) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται μόλις πέντε πόλεις από την Ευρώπη, ενώ απ' αυτές, μόνο το Ηράκλειο και η Oulu της Φινλανδίας διακρίνονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η αξιολόγηση βασίζεται και σε ένα διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο. Το θέμα εφέτος εξετάζει την σχέση μεταξύ της καινοτομίας και απασχόλησης. Θα ακολουθήσει δεύτερο στάδιο αξιολόγησης μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 στο οποίο από τις 21 πόλεις θα επιλεχθούν οι 7 «εξυπνότερες» από αυτές, και τον Ιούνιο του 2013 θα επιλεχθεί η «εξυπνότερη» πόλη του κόσμου.

Ο κύριος λόγος που το Ηράκλειο πέτυχε να διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας δύσκολης εποχής για τη χώρα μας, σύμφωνα με τον δήμο Ηρακλείου είναι: Το πλήθος των ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες, οι υποδομές ευρυζωνικότητας και η ύπαρξη ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.