Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη γεννά βίαια παιδιά

Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη γεννά βίαια παιδιά

Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εκθέτει το έμβρυο σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η νικοτίνη είναι ένα δηλητήριο το οποίο μεταφέρεται μέσω του πλακούντος στο έμβρυο και το μονοξείδιο του άνθρακος του στερεί το οξυγόνο.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στον Καναδά και την Ολλανδία, όταν η γυναίκα καπνίζει στην εγκυμοσύνη, εκτός από το κακό που κάνει στην υγεία του εμβρύου, επηρεάζει έντονα και το χαρακτήρα του αφού το παιδί έχει την τάση να είναι πιο βίαιο και επιθετικό από ότι τα παιδιά που η μητέρα τους δεν κάπνιζε κατά την περίοδο της κύησης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ακόμα καλύτερα το μέγεθος των προβλημάτων που προκαλεί το κάπνισμα συνδυαστικά με άλλους παράγοντες.

Για παράδειγμα οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και από γυναίκες που έχουν παρατήσει το σχολείο ή έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ή ακόμα και φυλακή. Αν μια γυναίκα είχε τέτοιου είδους ζωή και δε κάπνιζε κατά την εγκυμοσύνη οι πιθανότητες το παιδί να βγει βίαιο είναι στο 16% ενώ αν κάπνιζε το ποσοστό εκτοξεύεται στο 67%.

Για τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα οι πιθανότητες όταν η μητέρα είναι καπνίστρια μέχρι και στην εγκυμοσύνη είναι στο 40% ενώ της μη καπνίστριας στο 25%.
Όπως και να έχει όλες οι γυναίκες θα πρέπει να θυμούνται πως το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι εγκληματικό όχι μόνο για τον χαρακτήρα του παιδιού αλλά και για την υγεία του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.