Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια «Το Κεφάλαιο», η νέα ταινία πολιτική ταινία του Κώστα Γαβρά

«Το Κεφάλαιο», η νέα ταινία πολιτική ταινία του Κώστα Γαβρά

Η νέα ταινία του γνωστού σκηνοθέτη ταινιών πολιτικού περιεχομένου και κοινωνικού προβληματισμού "Το Κεφάλαιο" Κώστας Γαβράς σκηνοθετεί αυτή τη φορά μια ταινία για το χρήμα και τη δύναμη των Τραπεζών. παντοδυναμία του.

Φανερά επίκαιρος, εμπνέεται από το ομώνυμο βιβλίο του Στεφάν Οσμόντ, ενός πρώην τροτσκιστή και παλιού ανώτερου διοικητικού τραπεζικού στελέχους.

Με ωμό τρόπο το βιβλίο καταδικάζει τις διάφορες μορφές καπιταλισμού και ο τίτλος του παραπέμπει στο βιβλίο με τον αντίστοιχο τίτλο του Καρλ Μαρξ.

Ο Μαρκ Τουρνέιγ (Γκαντ Ελμαλέχ) είναι ένα νεαρό σχετικά τραπεζικό στέλεχος, ανήσυχα φιλόδοξο, που δεν διστάζει να θυσιάσει την οικογένεια και τις αξίες του προκειμένου να ανέλθει επαγγελματικά και να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα λεφτά.

Με εξειδίκευση στην προληπτική διαχείριση, όταν γίνεται πρόεδρος μιας μεγάλης γαλλικής τράπεζας θα αλλάξει ριζικά τους κανόνες (ψευτο)δεοντολογίας της και θα προσπαθήσει να «εκσυγχρονίσει» την επιχείρηση, παίρνοντας μεγάλα ρίσκα και ερχόμενος σε συναλλαγή με άλλους «καρχαρίες» της οικονομίας…

Θα φθάσει μάλιστα και στη λήψη της απόφασης απόλυσης ενός μεγάλου αριθμού εργαζομένων για να μεγιστοποιήσει τα κεφάλαια και την ανταγωνιστικότητα της εταιρίας του.

«Ο πρωταγωνιστής μένει μέσα στην πραγματικότητα παρόλο που έχει συνείδηση της πραγματικότητας», όπως είπε ο σκηνοθέτης. Ο Κώστας Γαβράς πριν γυρίσει «Το Κεφάλαιο» έκανε μια έρευνα στο σύγχρονο κόσμο της οικονομίας, ήλθε σε επαφή με τραπεζίτες και προσπάθησε να κατανοήσει τον τρόπο σκέψης τους.

Όλα τα παραπάνω συσσωρεύονται στην περίφημη και προκλητική φράση με την οποία κλείνει η ταινία: «Μαζεύουμε χρήματα από τους φτωχούς γιατί είναι πιο πολλοί και τα δίνουμε στους πλούσιους».

Παίζουν: Γκαντ Ελμαλέχ, Γκάμπριελ Μπερν, Νατάσα Ρενιέ, Σεσίλ Σαλέτ, Ιπολίτ Ζιραρντό. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.

Εννιά μέρες γεμάτες Κώστα Γαβρά

Ένα περιεκτικότατο αφιέρωμα στην σπουδαία φιλμογραφία του Κώστα Γαβρά,  θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Κεραμικός, Αθήνα, 2103612046) από την Τρίτη 29/1 έως την Τετάρτη 6/2 γίνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει πέρα από την προβολή δεκαέξι ταινιών του, μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ανοιχτή για το κοινό με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Γαβρά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος την Τετάρτη 30/1 και ένα masterclass του Έλληνα σκηνοθέτη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Πέμπτη 31/1.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.