Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Το λειτουργικό σύστημα Ubuntu έρχεται και στα «έξυπνα» κινητά

Το λειτουργικό σύστημα Ubuntu έρχεται και στα «έξυπνα» κινητά

Το λειτουργικό σύστημα Ubuntu, που βασίζεται στο ελεύθερο- ανοιχτό λογισμικό Linux, προσαρμόστηκε κατάλληλα, ώστε πλέον να «τρέχει» και στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, αντικαθιστώντας το λειτουργικό σύστημα Android.

Οι χρήστες που ήδη χρησιμοποιούν το Ubuntu στους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές τους, θα μπορούν να «τρέχουν» τις ίδιες εφαρμογές και στα κινητά τους. Σε πρώτη φάση, έως τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το BBC, ο κώδικας του Ubuntu για smartphones θα είναι διαθέσιμος ως ένα αρχείο που θα μπορεί να εγκατασταθεί στη συσκευή Galaxy Nexus της Samsung.

Σε επόμενο στάδιο, μέσα στο 2013, θα κυκλοφορήσουν στο εμπόριο μοντέλα κινητών (και αργότερα υπολογιστών-ταμπλετών) που θα έχουν προεγκατεστημένο το Ubuntu. Τα πρώτα smartphones με το εν λόγω λειτουργικό σύστημα αναμένεται να επιδειχθούν στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων στο Λας Βέγκας την επόμενη εβδομάδα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.