Αρχική Διάφορα Το μέγαρο Σταθάτου και τα νεοκλασικά σπίτια της Αθήνας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το μέγαρο Σταθάτου και τα νεοκλασικά σπίτια της Αθήνας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Πότε κτίζονται για πρώτη φορά νεοκλασικά σπίτια στην Αθήνα;
Ποια σπίτια ονομάζουμε νεοκλασικά; Πώς τα αναγνωρίζουμε;

Τα νεοκλασικά σπίτια της Αθήνας και συγκεκριμένα το Μέγαρο Σταθάτου θα είναι το θέμα του πρώτου κύκλου του Εργαστηρίου Ζωγραφικής που εγκαινιαζει για τη φετινή χρονιά το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Τα παιδιά θα μελετήσουν αρχιτεκτονικά στοιχεία από διάφορα νεοκλασικά της εποχής και θα απομονώσουν παράθυρα, πόρτες και μπαλκόνια. Με διάφορα υλικά και διαφορετικές τεχνικές θα δημιουργήσουν το δικό τους νεοκλασικό σπίτι.

Τα παιδιά θα μυηθούν στον κόσμο της ζωγραφικής με την καθοδήγηση του ζωγράφου Διονύση Καμπόλη και της παιδαγωγού Γκέλυς Τζαμουράνη. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών.
για παιδιά 8-12 ετών

Σημείωση: Στο τέλος του κύκλου όποια παιδιά θέλουν, μπορούν να αφήνουν τα έργα τους για να πάρουν μέρος στην έκθεση με έργα παιδιών που θα γίνει στο Μουσείο τον Δεκέμβριο του 2011 στο Μέγαρο Σταθάτου. Τα παιδιά θα πάρουν τα έργα τους μετά τη λήξη της έκθεσης.

Πού: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
Πότε: Σάββατο 5, 12, 19 και 26 Νοεμβρίου, 13.00 – 15.00
Κόστος συμμετοχής: €50 (€40 για τα αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο)
Τηλ: 210 7294220


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.