Αρχική Περιβάλλον Το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο "γεννήθηκε" στα νότια της Λατινικής Αμερικής

Το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο "γεννήθηκε" στα νότια της Λατινικής Αμερικής

Μια τεράστια ρωγμή μήκους 30 χιλιομέτρων γίνεται η αιτία γένεσης του μεγαλύτερου παγόβουνου στον κόσμο. Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι το μέγεθός του ξεπερνά αυτό της πόλης της Νέας Υόρκης, εκτιμώντας το στα 900 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Στα μέσα Οκτωβρίου, ο δορυφόρος Terra της NASA εντόπισε τη ρωγμή στον παγετώνα του Πάιν Άιλαντ, ένα γιγάντιο ποτάμι πάγου που αποστραγγίζει την Παγοκρηπίδα της Δυτικής Ανταρκτικής.

Η ρωγμή είχε τότε μήκος 30 χιλιόμετρα, πλάτος 80 μέτρα και βάθος 60 μέτρα.

Αναμένεται να επεκταθεί τελικά σε όλο το πλάτος του παγετώνα, οπότε ένα γιγάντιο κομμάτι πάγου θα κυλήσει στον Νότιο Ωκεανό, νότια της Λατινικής Αμερικής.

Δεν υπάρχουν όμως ενδείξεις, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ότι η γέννηση του παγόβουνου σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.