Αρχική InfoMommy Νέα Το νέο μουσείο του Λούβρου στη Βόρεια Γαλλία

Το νέο μουσείο του Λούβρου στη Βόρεια Γαλλία

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, τη Λενς, στη βορειοδυτική Γαλλία, άνοιξε τις πύλες του το νέο, μουσείο του Λούβρου πριν από λίγες μέρες.

Η Λενς επιλέχθηκε αρχικά, ανάμεσα από έξι υποψήφιες πόλεις για τη δημιουργία του Νέου Λούβρου, λόγω του άμεσα διαθέσιμου χώρου 20 στρεμμάτων αλλά και λόγω της προνομιακής θέσης που βρίσκεται. Συνδέεται με ένα μεγάλο αυτοκινητόδρομο με το γειτονικό Βέλγιο και την Ολλανδία και είναι μόνο μια ώρα μακριά από το Παρίσι με το τρένο.

Το κτίριο του νέου μουσείου που έχει ανεγερθεί δεν έχει καμία απολύτως ομοιότητα με τα εκπληκτικά ανάκτορα του Λούβρου, εκτός ίσως από τους τεράστιους κήπους που αναμένεται να δημιουργηθούν για να το πλαισιώσουν. Το κτίριο ακολουθεί τις επιταγές της σύγχρονης αρχιτεκτονικής με έμφαση στο φυσικό φως. Τα υλικά του είναι γυαλί και αλουμίνιο και στόχος του είναι είναι φωτεινό, σχεδόν αιθέριο αποτέλεσμα που ο εσωτερικός χώρος με τον εξωτερικό σχεδόν να μην διακρίνονται.

Στο μουαείο φιλοξενείται μια μοναδική συλλογή έργων τέχνης από όλο τον κόσμο που καλύπτει χρονικά έξι χιλιάδες χρόνια ανθρώπινου πολιτισμού. Σε αντίθεση με την αυστηρή έκθεση του Παρισινού Λούβρου, στο δορυφόρο του τα εκθέματα είναι τοποθετημένα σε μια τεράστια αίθουσα στο μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, πάνω σε ανεξάρτητες βάσεις, κάτι που επιτρέπει στον επισκέπτη να θαυμάσει τα έργα τέχνης από κοντά και από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Η ανέγερση του μουσείου κόστισε 150 εκατομμύρια ευρώ, και ήδη δέχεται επισκέπτες για τη μόνιμη συλλογή του μουσείου, ενώ το έργο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Στόχος του Λούβρου της Λενς είναι να επιτύχει τον αριμό των 500.000 επισκεπτών το χρόνο και να απευθυνθεί σε ένα πιο διευρυμένο κοινό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.