Αρχική InfoTeens Νέα Το Πανεπιστήμιο Κρήτης μέσα στα 300 καλύτερα του κόσμου

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης μέσα στα 300 καλύτερα του κόσμου

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται -αταξινόμητο- μεταξύ των θέσεων 276 και 300, μαζί με πολλά άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα για το 2011.

Για πρώτη φορά το Χάρβαρντ περνά στη δεύτερη θέση, πίσω από το καλύτερο πλέον στον κόσμο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας (Caltech), ένα από τα 7 αμερικανικά πανεπιστήμια της πρώτης δεκάδας. Στη δεύτερη θέση μαζί με το Χάρβαρντ κατατάσσεται και το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, ενώ ακολουθούν η Οξφόρδη, το Πρίνστον και το Κέιμπριτζ. Το καλύτερο μη αγγλοσαξονικό πανεπιστήμιο είναι το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη, που βρίσκεται στη 15η θέση.

Εκτός από τις ΗΠΑ (με 75 πανεπιστήμια στα 200 καλύτερα) και τη Βρετανία με 30, ακολουθούν η Ολλανδία και η Γερμανία με 21, ο Καναδάς με 9 και η Αυστραλία με 7 πανεπιστήμια.

Πρώτο ανάμεσα στα γαλλικά ιδρύματα είναι η Ecole Normale Superieure, που κατατάσσεται στην 59η παγκόσμια θέση, ακολουθούν η Πολυτεχνική (63 θέση), το Πανεπιστήμιο Πιερ και Μαρί Κιουρί (84η). Καλύτερο ασιατικό πανεπιστήμιο αναδεικνύεται αυτό του Τόκιο, που στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται στην 30ή θέση, ενώ το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου βρίσκεται στην 49η θέση.

Η ειδική έκδοση των «Τάιμς» με την αξιολόγηση των καλύτερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στον κόσμο αποτελεί πλέον «λίστα-θεσμό», που συνεκτιμά διαφορετικούς παράγοντες, όπως η έρευνα, η ιδιωτική χρηματοδότηση, η ποιότητα του διδακτικού προσωπικού, η διεθνής δραστηριότητα και οι δημοσιεύσεις σε ειδικές επιθεωρήσεις.

Πηγές: www.enet, ΑΠΕ, www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.