Το πρώτο “τέλειο μωρό” γεννήθηκε στην Κρήτη

Το πρώτο “τέλειο μωρό” στην Κρήτη, γεννήθηκε στα Χανιά. Με ειδική μέθοδο 40χρονη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3 κιλών και 200 γραμμαρίων.
Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχουν γεννηθεί 3 από τα αποκαλούμενα “τέλεια” μωρά.

Αυτό που φάνταζε απίστευτο πριν από λίγα χρόνια είναι πλέον γεγονός…

Η γέννηση των «τέλειων» μωρών

H επανάσταση έγινε, και όχι μόνο αυτό, αλλά έφτασε και στην Κρήτη αφού τα πρώτο «τέλεια» μωρό γεννήθηκε και… στα Χανιά και είναι ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Το συγκεκριμένο παιδί με μια λογική εξέλιξη της υγείας του δεν πρόκειται να παρουσιάσει σύνδρομα και χρωμοσωμικές ανωμαλίες.

Αυτή η μέθοδος ξεκίνησε το 2010 και είναι μια πολύ καινούργια μέθοδος, που εφαρμόζεται σε λίγες χώρες του εξωτερικού προς το παρόν. Μέχρι τότε, οι επιστήμονες μπορούσαν να ελέγχουν μόνο τα 9 χρωμοσώματα τα οποία ενοχοποιούνται για γενετικές βλάβες ενώ τώρα ελέγχουν και τα 23.
Η γυναίκα που έφερε στην Κρήτη το πρώτο μωρό με την μέθοδο αυτή είναι μια γυναίκα 40 χρόνων με ιστορικό επανειλλημένων αποβολών στο παρελθόν. Υπεβλήθη στην διαδικασία του προεμφυτετευτικου ελέγχου -πάντα στα πλαίσια της εξωσωματικής γονιμοποίησης- που είναι μια μέθοδος που επιτρέπει στα ζευγάρια να γνωρίζουν για τις γενετικές βλάβες που μπορεί να υπάρχουν στα έμβρυά τους.

Τα πρώτα «τέλεια» μωρά στην Ελλάδα είχαν έλθει στον κόσμο προ μηνών. Μια 31 χρόνη έγινε μητέρα αποκτώντας δύο πανέμορφα μωρά, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι, που πριν ακόμα γεννηθούν η επιστήμη τούς είχε εξασφαλίσει ότι θα είναι καθ’ όλα υγιή. Η προεμφυτευτική διάγνωση είναι μια πρωτοποριακή και επαναστατική μέθοδος στον χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Η μέθοδος της προεμφυτευτικής διάγνωσης δεν έχει καμία σχέση με την ευγονική. «Δεν διαλέγουμε χρώμα ματιών, μαλλιών και φύλο ή ό,τι άλλο καθορίζουν τα γονίδια. Δεν κάνουμε ανάλυση γονιδίων για να φτιάξουμε ανθρώπους με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Αυτό που θέλουμε είναι υγιή έμβρυα και μόνο» επισημαίνει γωνστός γυναικολόγος ο κ. Πάντος.
http://heraklion1.blogspot.com/2011/07/blog-post_1559.html