Αρχική InfoDad Το υπουργείο Πολιτισμού χαρακτηρίζει κινητά μνημεία αντικείμενα από το Τατόι

Το υπουργείο Πολιτισμού χαρακτηρίζει κινητά μνημεία αντικείμενα από το Τατόι

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα,Πίνακες Ελλήνων ζωγράφων, γυναικείες παραδοσιακές στολές, αρχειακό υλικό, και άλλα αντικείμενα από το διατηρητέο συγκρότημα του τέως βασιλικού κτήματος Τατοΐου, (ιδιοκτησίας ελληνικού δημοσίου), χαρακτηρίστηκαν  ως κινητά μνημεία.

«Τα αντικείμενα αυτά αποτελούν ένα ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο με ιδιαίτερη ιστορική, κοινωνική, τεχνική, καλλιτεχνική, βιομηχανική και επιστημονική σημασία, συνδεδεμένο άρρηκτα με τη λειτουργία και την ιστορία του τέως βασιλικού κτήματος» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Πρόκειται ειδικότερα για:
•Δέκα τρία αντικείμενα in situ στο ιπποστάσιο και δώδεκα στα μαγειρεία, διότι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των δύο κτιρίων.
•Τριακόσια ενενήντα πέντε αντικείμενα του ιπποστασίου και εκατόν σαράντα τέσσερα των μαγειρείων.
•Εννέα ενυπόγραφους πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στον χώρο του στάβλου.
•Εννέα ενδυματολογικά σύνολα γυναικείων παραδοσιακών φορεσιών και ένα μεμονωμένο τμήμα φορεσιάς, αποτελούμενα συνολικά από σαράντα τέσσερα τεμάχια, τα οποία εντοπίστηκαν στο χώρο του φουαγέ του θεάτρου το οποίο βρίσκεται στο υπόγειο της Βασιλικής Έπαυλης και τρία υφασμάτινα αντικείμενα, τα οποία προέρχονται από το κτίριο των ανακτόρων.

•Έντεκα αντικείμενα με αρχειακό υλικό που προέρχεται από τη βασιλική έπαυλη και •Οκτώ ομάδες αντικειμένων μικροτεχνίας που εντοπίστηκαν στη βασιλική έπαυλη.

Τα αντικείμενα που χαρακτηρίστηκαν μνημεία αναμένεται να εκτεθούν στο μουσείο που πρόκειται να δημιουργηθεί στο ανάκτορο στο Τατόι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.