Αρχική InfoMommy Υγεία Το 80% των αιωνόβιων στις ΗΠΑ είναι γυναίκες

Το 80% των αιωνόβιων στις ΗΠΑ είναι γυναίκες

Είναι γνωστό πως οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες, όμως ανάμεσα σε αυτούς που φτάνουν ή ξεπερνούν τα εκατό τους χρόνια μόνο 2 στους 10 είναι άντρες στις ΗΠΑ.

Από τους 53.364 Αμερικανούς 100 ετών και άνω, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% είναι γυναίκες, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Απογραφικής Υπηρεσίας.

Η Υπηρεσία επισημαίνει πως σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε από την απογραφή του 2010, οι περισσότεροι από αυτούς που φτάνουν τον ένα αιώνα ζωής είναι πιθανότερο να είναι λευκοί και να ζουν σε αστικά κέντρα στις βόρειες και δυτικές πολιτείες.

"Η αναλογία των γυναικών στον πληθυσμό αυξάνει με την ηλικία, ειδικά ανάμεσα στους ηλικιωμένους, κυρίως λόγω του μεγαλύτερου προσδόκιμου ζωής των γυναικών", επισημαίνουν οι ερευνητές. "Σε κάθε 100 εκατοντάχρονες γυναίκες αντιστοιχούν 20,7 εκατοντάχρονοι άντρες", προσθέτουν.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, ο αριθμός εκείνων που ξεπερνούν τα 100 συνεχίζει να αυξάνεται. Το 1980, 32.194 Αμερικανοί είναι γιορτάσει τα 100α τους γενέθλια. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν διπλασιαστεί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.