Το 80% των αιωνόβιων στις ΗΠΑ είναι γυναίκες

Είναι γνωστό πως οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες, όμως ανάμεσα σε αυτούς που φτάνουν ή ξεπερνούν τα εκατό τους χρόνια μόνο 2 στους 10 είναι άντρες στις ΗΠΑ.

Από τους 53.364 Αμερικανούς 100 ετών και άνω, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% είναι γυναίκες, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Απογραφικής Υπηρεσίας.

Η Υπηρεσία επισημαίνει πως σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε από την απογραφή του 2010, οι περισσότεροι από αυτούς που φτάνουν τον ένα αιώνα ζωής είναι πιθανότερο να είναι λευκοί και να ζουν σε αστικά κέντρα στις βόρειες και δυτικές πολιτείες.

“Η αναλογία των γυναικών στον πληθυσμό αυξάνει με την ηλικία, ειδικά ανάμεσα στους ηλικιωμένους, κυρίως λόγω του μεγαλύτερου προσδόκιμου ζωής των γυναικών”, επισημαίνουν οι ερευνητές. “Σε κάθε 100 εκατοντάχρονες γυναίκες αντιστοιχούν 20,7 εκατοντάχρονοι άντρες”, προσθέτουν.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, ο αριθμός εκείνων που ξεπερνούν τα 100 συνεχίζει να αυξάνεται. Το 1980, 32.194 Αμερικανοί είναι γιορτάσει τα 100α τους γενέθλια. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν διπλασιαστεί.