Αρχική InfoDad Το 90% νιώθει το καθημερινό "βάρος" να ταλαιπωρεί τη σπονδυλική στήλη

Το 90% νιώθει το καθημερινό "βάρος" να ταλαιπωρεί τη σπονδυλική στήλη

Το ποσοστό των ανθρώπων που νιώθει πόνο κάποια στιγμή στη σπονδυλική του στήλη ξεπερνάει το 90%. Η όρθια στάση, η κακή χρήση της σπονδυλικής στήλης, τα βάρη, η καθιστική ζωή και η έλλειψη άσκησης είναι ο συνδυασμός που τελικά θα σας κάνει να πονέσετε...

«Η καθημερινότητά μας είναι τέτοια που ουσιαστικά φορτίζει τη σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να την οδηγεί τουλάχιστον σε εκφυλιστικές παθήσεις. Αυτό το πρόβλημα, που μπορεί άλλοτε να είναι σοβαρό και άλλοτε να μην είναι, θεωρείται ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα στον άνθρωπο. Όλοι οι πόνοι στην σπονδυλική στήλη δεν οφείλονται σε κάποια πάθηση. Μπορεί να οφείλονται σε ακινησία, σε κακή καθιστική στάση κλπ» επισημαίνει ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, νευροχειρουργός Ιωάννης Μάγρας μιλώντας στο ΑΜΠΕ με αφορμή το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης που πραγματοποιείται 25-28 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα.

Οι εκφυλιστικές παθήσεις αποτελούν το 60-70% των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης ενώ είναι πολύ πιο σπάνιο να έχει κανείς όγκο στη σπονδυλική στήλη. Η δισκοκήλη στην αυχενική ή την οσφυϊκή μοίρα είναι η πιο συχνή πάθηση που προκαλεί πόνο. «Μόνο το 10% των περιπτώσεων όπου επίσημα έχει διαγνωστεί δισκοκήλη χειρουργούνται ενώ οι υπόλοιπες μπορούν να αντιμετωπιστούν συντηρητικά. Από αυτό το 10% που θα εγχειριστούν, διεθνώς, ένα ποσοστό 1-2% δεν θα πάνε καλά και θα συνεχίσουν να πονάνε. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο 'σύνδρομο αποτυχημένης μέσης', μπορεί να οφείλεται σε φλεγμονές, σε ανάπτυξη συμφύσεων κ.λπ.» εξηγεί ο κ. Μάγρας.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.