Τραγουδάκια Γάλακτος

“Τραγουδάκια Γάλακτος” Μουσική: Μέλπω Χαλκουτσάκη. Στίχοι: Αλκηστη Χαλικιά

Τραγουδούν: Στάθης Δρογώσης, Χρήστος Θηβαίος, Πάνος Μουζουράκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Λάκης Παπαδόπουλος, Σοφία Παπάζογλου, Ορφέας Περίδης και Γιάννης Χαρούλης

Δυο ταλαντούχες παιδαγωγοί με έμπνευση και πολύ αγάπη για τα παιδιά, η Μέλπω Χαλκουτσάκη και η Αλκηστη Χαλικιά, δημιούργησαν αυτό το υπέροχο άλμπουμ με ολόφρεσκα τραγούδια!

-Τα τραγουδάκια είναι τα «δώρα» που ανταλλάξαμε μεταξύ μας όταν γνωριστήκαμε, από χαρά που θα κάναμε παρέα βόλτες στη δημιουργία. Και από ανάγκη να έχουμε ένα φρέσκο «τραγουδάκι ημέρας» να δώσουμε στους μαθητές μας. Έτσι άρχισαν να πηγαινοέρχονται νότες και λόγια, αρκούδες, καναπέδες, βιολιά, ματζόρε και μινόρε… «Πάρε ένα στιχάκι» το ένα πρωί, «άκου τη μελωδία» το επόμενο. Αλλάζαμε το πρόγραμμα της ημέρας και στήναμε γιορτή με τα παιδιά. Συνάδελφοι και φίλοι πλησίαζαν να αφουγκραστούν το καινούριο που ετοιμάζαμε, αφήνοντας ένα γέλιο τους κοντά μας. Γι’ αυτό τους το πλησίασμα, γι’ αυτό το γέλιο, είναι εδώ το «ευχαριστώ» μας.

Τα τραγούδια που γράψαμε είναι απ’ όλες τις παιδικές μας ηλικίες. Σε κάποια απ’ όλες θα γνωριστούμε… Τα τραγούδια στη συνέχεια είχαν την τύχη να «ντυθούν» με γνωστές και αγαπημένες φωνές τραγουδιστών. Ετσι το “Αβοκάντο” δανείζεται τη φωνή της Ανδριάνας Μπάμπαλη, η “Δρακοζωολογία” του Ορφέα Περίδη, το “Βατράχι” του Γιάννη Χαρούλη, το “Να” του Λάκη Παπαδόπουλου, η “Καραμέλα” του Χρήστου Θηβαίου και του γιου του Νίκου, η “Αρκούδα” του Στάθη Δρογώση, ο “Καναπές” του Πάνου Μουζουράκη, το “Βιολάκι” της Σοφίας Παπάζογλου, τα “Τραγουδάκια γάλακτος” της Μαριαστέλλας Τζανουδάκη, ο “Κλέφτης πιτσιλών” της Λουίζας Σοφιανοπούλου, ο “Coq de Paris” της Λένας Γιαννίρη, το “Ζεστό μπισκότο” της Λιάνας Παπαλέξη και το “Το παραμύθι έχει αρχίσει” της Νεφέλης Κάστερ και του Χρίστου Τσαπάρα. Σε δύο τραγούδια (Βατράχι, Δρακοζωολογία) οι στίχοι είναι του Σταμάτη Δαγδελένη. Η ενορχήστρωση είναι του Κώστα Γιαννίρη. (‘Αλκηστη – Μέλπω)
Εταιρεία: IMPACT MUSIC
Τιμή CD: 19.89€