Αρχική Διάφορα Τριήμερο με παραμύθια στο Πήλιο

Τριήμερο με παραμύθια στο Πήλιο

Τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Μύθοι και παραμύθια στου Κένταυρου τη ράχη» θα φιλοξενηθεί στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας στις 5, 6 και 7 Αυγούστου. Πρόκειται για μια μικρή γιορτή που θα αποτελείται από τρία πρωινά εισαγωγικά εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης, τα οποία απευθύνονται σε ενήλικο κοινό ειδικό ή μη (εκπαιδευτικοί, θεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, γονείς) που θέλει να ανακαλύψει μυστικά της παραμυθιακής αφήγησης, και έξι παραστάσεις αφήγησης ιστοριών, από την προφορική λαϊκή παραμυθιακή παράδοση και τη μυθολογία οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικους. Καλεσμένοι είναι οι παραμυθούδες Ανθή Θάνου και Μάνια Μαράτου καθώς και ο Αϊγιωργίτης αφηγητής Δημήτρης Β. Προύσαλης.

Οι εκδηλώσεις παίρνουν το χαρακτήρα μιας μικρής φεστιβαλικής γιορτής καθώς λαϊκά παραμύθια και μύθοι απ’ τις άκρες της γης και τα βαθύτερα της ανθρώπινης ψυχής θα ακουστούν σε φιλόξενες αυλές μουσείων, αρχοντικών σπιτιών, αυλόγυρους εκκλησιών, αλλά και σε ατμοσφαιρικές κρήνες που αναπαλαιώθηκαν.

Η είσοδος στις αφηγήσεις είναι ελεύθερη, η συμμετοχή στα εργα-στήρια γίνεται μετά από επικοινωνία στο τηλέφωνο 6945-906008. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Τη διοργάνωση επιμελούνται ο Πολιτιστικός- Εξωραϊστικός Σύλ-λογος «Κένταυρος» και η Εταιρεία ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ.
Πληροφορίες και χρήσιμα τηλέφωνα στο www.folktale-storyteller.gr , www.pelion-aigiorgis.gr, www.pelionoros.gr.

ί


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.