Τρόφιμα, φάρμακα και υποδομή για τους άστεγους

Σήμερα, κλιμάκιο του Ομίλου Υγεία διανέμει στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) 500 μερίδες φαγητού, προσφορά της Olympic Catering του Ομίλου Everest, 500 μερίδες φρούτων εποχής, προσφορά της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ και 500 κρουασάν, προσφορά της Chipita.

Επιπλέον, όπως είχε προγραμματιστεί, η κατασκευαστική εταιρία SARNITEC Α.Κ.Ε., που συνεργάζεται με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ ξεκινά σήμερα τη διαμόρφωση περίφραξης στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υποδοχής, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για εκδηλώσεις για τα παιδιά (ζωγραφική, κατασκευές), ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τη δημιουργία στεγάστρου στον εξωτερικό χώρο που γίνεται η διανομή του φαγητού.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο του Ομίλου μοίρασε με το συσσίτιο στο ΚΥΑΔΑ, 500 συσκευασμένα σάντουιτς, ευγενική προσφορά της Everest, και παράλληλα παρέδωσε για διανομή στα παιδιά, 65 κούτες γάλα Νουνού Kid και Noulac, ευγενική προσφορά της εταιρείας FRIESLAND.

Παράλληλα η Επιστημονική Ένωση Ιατρών του ΥΓΕΙΑ, επιθυμώντας να συνεισφέρει στο έργο που επιτελείται, προσέφερε 500 σακούλες με φρούτα και 200 σακούλες σοκολατένια γλυκίσματα στα παιδιά των άπορων οικογενειών που σιτίζονται καθημερινά. Η Επιστημονική Ένωση ιατρών του ΥΓΕΙΑ φρόντισε επίσης, να διανείμει φαρμακευτικό  και υγειονομικό υλικό (αντισταμινικά χάπια, σιρόπια, εισπνεόμενα φάρμακα, αλοιφές για μυϊκές κακώσεις, ελαστικούς επιδέσμους, γάντια μιας χρήσης, δερματολογικές αλοιφές).
Υπενθυμίζεται  ότι οι πρώτες επείγουσες ενέργειες αφορούσαν την προσφορά 500 υπνόσακων (sleeping-bags), 42.000 δοχείων μιας χρήσης για διανομή φαγητού, καθώς και την κάλυψη αναγκών του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) σε φαρμακευτικό  και υγειονομικό υλικό. Επίσης έχουν τοποθετηθεί στο Κέντρο δύο επαγγελματικά ψυγεία ενώ έχει παραδοθεί ένα φορτηγό τύπου van, κλειστό. Έως τώρα, έχουν διανεμηθεί περίπου 1.500 κιλά φρούτων και 2.000 τεμ. γλυκών ενώ στα παιδιά των άπορων οικογενειών που σιτίζονται καθημερινά μοιράστηκαν γάλα, χυμοί, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι και παιχνίδια.