Οι μικρές κυρίες του σπιτιού το πήραν απόφαση! Θα καλέσουν ένα απόγευμα τις φιλεναδίτσες τους, για τσάι, στο σπίτι. Τι καταπληκτικό, ένα απογευματινό τσάι με μικρές κυρίες, στο σπίτι μου! Έχουμε διάφορες γεύσεις από φρούτα σε τσάι, που θα ενθουσιάσουν τα κοριτσάκια μου, όμως απογευματινό τσάι χωρίς επιδόρπιο δεν αρμόζει στο σάβουαρ βιβρ, που μόλις τώρα ανακάλυψαν, οι μικρές μου. Γι’ αυτό λοιπόν, θα τους ετοιμάσω ένα ωραίο γλυκό να συνοδέψουν το αφέψημά τους και θα τις αφήσω να απολαύσουν αυτό το ωραίο χειμωνιάτικο απόγευμα…
Τα κορίτσια είναι τα στολίδια του σπιτιού, όταν βέβαια αποφασίζουν τέτοιου είδους απογεύματα το σπίτι ομορφαίνει περισσότερο με τα γελάκια και τα καμώματά τους. Για το χατίρι τους ένα ονειρικό απογευματινό τσάι με λαχταριστή πάστα φλόρα!
Συστατικά
Για τη ζύμη
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό (βιολογικής προέλευσης)
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. μέλι διαλυμένο σε 2 κ.σ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
500 γρ.μαρμελάδα κυδώνι ή μήλο
Εκτέλεση
Ζύμη: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό, το ξύσμα και το κονιάκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα. Ανοίγουμε τα 2/3 της ζύμης σε φύλλο πάχους 2 εκ. που απλώνουμε σε ταρτιέρα διαμ. 22-25 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Γεμίζουμε την τάρτα ομοιόμορφα με τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε λεπτά κορδόνια και τα βάζουμε πάνω από τη μαρμελάδα, σταυρωτά. Διαλύουμε το μέλι στο χλιαρό νερό και αλείφουμε τα κορδόνια ζύμης. Ψήνουμε την πάστα φλόρα στους 170o C για μισή ώρα και κάτι. Αφήνουμε να κρυώσει και… καλοφάγωτη!