Αρχική InfoDad Φακοί επαφής διορθώνουν την αχρωματοψία

Φακοί επαφής διορθώνουν την αχρωματοψία

Η αχρωματοψία είναι μια ανεπάρκεια της αντίληψης των χρωμάτων, είναι η ανικανότητα να αντιληφθεί κανείς τις διαφορές μεταξύ ορισμένων από τα χρώματα που οι άλλοι μπορούν να διακρίνουν. Είναι πιο συχνά γενετικής φύσεως, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί λόγω των ματιών, των νεύρων, ή από εγκεφαλική βλάβη, ή οφείλονται σε έκθεση σε ορισμένες χημικές ουσίες.

Τώρα, χάρη στην πρόοδο της επιστήμης με ένα ζευγάρι φακούς θα διορθώνεται πλέον η αχρωματοψία, που προσβάλλει κυρίως τους άνδρες.

H δυνατότητα αυτή θα δίνεται μέσα από τους φακούς Oxy-Iso που δημιούργησαν ερευνητές στις ΗΠΑ. Οι οφθαλμίατροι θα εντοπίζουν μώλωπες και φλέβες που έχουν υποστεί βλάβες και οι νέοι φακοί θα ενισχύουν το κόκκινο και πράσινο χρώμα που συνήθως δεν μπορούν να διακρίνουν οι πάσχοντες από αχρωματοψία.

Προσοχή χρειάζεται όμως καθώς αντενδείκνυνται για τους οδηγούς, αφού μειώνουν την ικανότητα αντίληψης του κίτρινου και μπλε χρώματος.

Ο Δρ Ντάνιελ Μπορ, νευροεπιστήμονας με εξειδίκευσης στην αχρωματοψία στο Κέντρο για την Επιστήμη της Συνείδησης στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ σχολιάζει ότι οι νέοι φακοί κάνουν τα κόκκινα χρώματα πιο ζωντανά, αλλά είναι επιφυλακτικός διότι το κίτρινο χρώμα γίνεται σχεδόν αόρατο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.