Φασόλια με καλαμαράκια

Το μενού της εβδομάδας ανοίγει ένα θρεπτικό πιάτο με φασόλια χάντρες και καλαμαράκια που συνδυάζει μοναδικά τις πρωτείνες του ψαριού με μια από τις πιο ξεχασμένες και ταυτόχρονα όμως από τις πιο θρεπτικές διατροφικές ομάδες, τα όσπρια.

Υλικά:

450 γραμμ. φασόλια χάντρες
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
200 γραμμ. καλαμαράκια καθαρισμένα σε ροδέλες
1/2 κόκκινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
1/2 πράσινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
1 καρότο σε κυβάκια
4 κουταλιές της σούπας μαιντανός ψιλοκομμένος
1 1/2 ποτήρι ντομάτα ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τις πιπεριές, το καρότο και τις χάντρες και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, συμπληρώνουμε με λίγο νερό και σκεπάζουμε το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μείνει με το λάδι του.