Αρχική InfoDad «Φλας στον Ελληνικό Κόσμο»: Μην χάσετε το σεμινάριο φωτογραφίας

«Φλας στον Ελληνικό Κόσμο»: Μην χάσετε το σεμινάριο φωτογραφίας

seminaria-fotografiasΣτο πλαίσιο των σεμιναρίων που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στον «Ελληνικό Κόσμο», στις 31 Μαρτίου ξεκινά κύκλος 10 2ωρων Σεμιναρίων Φωτογραφίας, με τίτλο «Φλας στον Ελληνικό Κόσμο».Το σεμινάριο, που απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε πιο μυημένους φωτογράφους, περιλαμβάνει θεωρητικές συναντήσεις στον «Ελληνικό Κόσμο» αλλά και περίπατους πρακτικής εξάσκησης των τεχνικών και μεθόδων σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Eπίσης στους συμμετέχοντες θα δοθεί εκπτωτικό κουπόνι για αγορά φωτογραφικής μηχανής.

Ειδικότερα:

Κυριακή 31/03 11.00 – 13.00 στον «Ελληνικό Κόσμο».
Εισαγωγή στην τεχνική της φωτογραφίας. Φωτομέτρηση, λειτουργία διαφράγματος, κλείστρου, ΙSO κλπ. Κατόπιν, δίωρος περίπατος στον Εθνικό Κήπο. Γνωριμία με τη φωτογραφική μηχανή, επίτευξη σωστής φωτομέτρησης κλπ.

Σάββατο 06/04 11.00-13.00 στον «Ελληνικό Κόσμο».
Συζήτηση των φωτογραφιών της προηγούμενης εξωτερικής φωτογράφησης. Εισαγωγή στις ιδιαιτερότητες της νυχτερινής φωτογράφησης.

Κυριακή 07/04 19.00
Ραντεβού έξω από το Νέο Μουσείο Ακρόπολης για νυχτερινή φωτογράφηση. Πρακτική στη νυχτερινή φωτογράφηση, χρήση φλας - τριπόδου, υποστήριξη της μηχανής κλπ

Κυριακή 14/04 10.00 – 12.00 στον «Ελληνικό Κόσμο».
Συζήτηση των φωτογραφιών της προηγούμενης εξωτερικής φωτογράφησης. Εισαγωγή στη σύνθεση της φωτογραφίας (κανόνας των τρίτων, γραμμές, καμπύλες κλπ). Αμέσως μετά δίωρη επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο για φωτογράφηση λουλουδιών, ιδιαιτερότητες στη χρήση τηλεφακού, φωτογράφηση κινουμένων θεμάτων κλπ.

 Σάββατο 20/04 11.00 – 13.00 στον «Ελληνικό Κόσμο».
Συζήτηση των φωτογραφιών της προηγούμενης εξωτερικής φωτογράφησης. Σύνθεση φωτογραφίας (φόντο, καδράρισμα κλπ).

Κυριακή 21/04 11 – 13.00
Ραντεβού στη Βάρκιζα. Φωτογράφηση τοπίου, χρόνος έκθεσης, χρήση φίλτρων. Ιδιαιτερότητες στη χρήση ευρυγώνιου φακού.

 Κυριακή 28/04 11 – 13.00 στον «Ελληνικό Κόσμο».
Συζήτηση των φωτογραφιών της προηγούμενης εξωτερικής φωτογράφησης. Εισαγωγή στην επεξεργασία εικόνας, επίλυση αποριών της διδαχθείσας θεωρίας. Κατόπιν, δίωρη επίσκεψη στο θωρηκτό Αβέρωφ (είσοδος 2
Ε). Εφαρμογή όλων των διδαχθέντων τεχνικών.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Intersys.

31 Μαρτίου έως τις 28 Απριλίου 2013
Κόστος συμμετοχής: 250 ευρώ (μέλη), 300 ευρώ (μη μέλη).
Τηλέφωνο επικοινωνίας για συμμετοχές: 212 254 0482 (Περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.