Φτιάχνουμε κολοκυθοανθούς γεμιστούς

Ένα φαγητό με τους καρπούς που μας προσφέρει η γη αυτή την εποχή, γεμάτο άρωμα και υπέροχη γεύση.

Υλικά
(για 6 άτομα)
20-25 κολοκυθοανθούς
1 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδου, τις οποίες θα πολτοποιήσετε
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
αλάτι
πιπέρι
3-4 ντομάτες ώριμες, τις οποίες θα τρίψετε στον τρίφτη
1 φλιτζ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
5-6 κολοκύθια, κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
2 φλιτζ. νερό ή ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι με το αλάτι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το ρύζι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγη από την τριμμένη ντομάτα, το δυόσμο και το μαϊντανό.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Πλένουμε τους ανθούς και τους βάζουμε ανάποδα στο ταψί για να μην κλείσουν. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού, τους τοποθετούμε στο ταψί και σκορπάμε ανάμεσα τις φέτες με τα κολοκυθάκι και το σκόρδο.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, την υπόλοιπη ντομάτα και το νερό ή ζωμό. Ψήνουμε περίπου 1 ώρα.