Φτιάχνουμε μπισκοτένια χριστουγεννιάτικα μπαστούνια

Μμμ! Τι θα λέγατε να αρχίσουμε τις προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα; Ελάτε να φτιάξουμε υπέροχα τραγανά μπισκοτένια χριστουγεννιάτικα μπαστούνια.

Υλικά:

325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
227 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τους κρόκους, τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν ομοιογενώς. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο. Σκοπός μας είναι να πετυχαίνουμε μια μαλακιά και αφράτη ζύμη την οποία χωρίζουμε στα δύο. Το ένα μισό το αφήνουμε ως έχει και στο άλλο μισό προσθέτουμε το χρώμα, δουλεύοντας τη ζύμη για να αποκτήσει ομοιόμορφο κόκκινο χρώμα. Παίρνουμε δύο κομματάκια (ένα κόκκινο και ένα λευκό) στο μέγεθος καρυδιού. Πλάθουμε δύο κορδόνια μήκους 10 εκ., τα οποία πλέκουμε μεταξύ τους, για να σχηματίσουμε ένα δίχρωμο κορδόνι. Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 10 λεπτά.