Αρχική Περιβάλλον Φυτεύοντας ποδήλατα στην πόλη!

Φυτεύοντας ποδήλατα στην πόλη!

Έχετε ποδήλατο που σκουριάζει στην αποθήκη, παραμένει δεμένο και άχρηστο στο φράχτη της αυλής σας ή απλά δεν σας εξυπηρετεί πλέον; Απλά… δωρίστε το στην πόλη! Με αφορμή το αντίστοιχο project ‘’The Good Bike Project’’, στο Τορόντο του Καναδά, που ξεκίνησε όταν μερικοί νέοι άνθρωποι αποφάσισαν να δώσουν και πάλι ζωή σε ένα παρατημένο ποδήλατο, τα μέλη του Hellenic Architecture Agora του skyscrapercity.com, αποφασίσαν να εγκαινιάσουν έναν αντίστοιχο θεσμό και στη Θεσσαλονίκη.
Σκοπός είναι η συγκέντρωση ενός μικρού, για αρχή, αριθμού ποδηλάτων, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν χρειάζονται.
Τα ποδήλατα αυτά θα βαφούν ολοκληρωτικά και θα διακοσμηθούν με λουλούδια, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα. Τέλος, θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, σαν δείγματα street art. Κάθε χρώμα θα αντιπροσωπεύει και κάτι διαφορετικό:

Τα κίτρινα ποδήλατα θα αντικατοπτρίζουν έαν χώρο ιστορικό για τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της.

Τα πορτοκαλί ποδήλατα θα μπουν σε μέρη που αποτελούν σημεία συνάντησης για τους Θεσσαλονικείς, τα λεγόμενα hot spots.

Τα γαλάζια ποδήλατα θα αφιερωθούν στον Ερνέστ Εμπραρ, τον αρχιτέκτονα που οραματίστηκε μία διαφορετική Θεσσαλονίκη, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν την αντίκρυσε στο ακέραιο.

Τα πράσινα ποδήλατα, όπως είναι λογικό, θα βρίσκονται σε σημεία όπου το πράσινο λείπει.

Τα φούξια ποδήλατα θα αφιερωθούν στους εθελοντές της πόλης.Το βασικότερο είναι η διατήρηση του εθελονικού και ερασιτεχνικού χαρακτήρα της δράσης.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο: greenbike@hotmail.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.