«Φύλλα της» για 10 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Μετά την επιτυχημένη πορεία που σημείωσε η παράσταση «Φύλλα της» στις αρχές της σαιζόν (Οκτώβριος-Δεκέμβριος ’10) στο Επί Κολωνώ αλλά και στην Θεσσαλονίκη (Μάρτιος ΄11) στο θέατρο Ούγκα Κλάρα, επιστρέφει στην σκηνή Black Box του θεάτρου Επί Κολωνώ για 10 παραστάσεις, από 20 Μαΐου έως 18 Ιουνίου 2011.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης και ερμηνεύει η Λίλα Καφαντάρη.
Μια γυναίκα κάνει τον απολογισμό της. Απολογισμό επιθυμιών, σχέσεων και χωρισμών. Μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας, θα μπορούσε να ζει ανάμεσά μας, να είναι μία από εμάς, αλλά ίσως και όχι…

Η Λίλα Καφαντάρη μετά από χρόνια, επιστρέφει στο θέατρο με ένα μονόλογο δυνατών συγκινήσεων. Μια επιστροφή τολμηρή, βαθιά εσωτερική και υπαρξιακή. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης οδηγεί την Λίλα Καφαντάρη σε αυτό το ταξίδι δημιουργώντας μια παράσταση που βασικά συστατικά της είναι ο ηθοποιός και το κείμενο. Με λίγα λόγια, δημιουργεί μια παράσταση αμιγώς θεατρική.

Το έργο: Ο μονόλογος Φύλλα της είναι έργο του Ανδρέα Φλουράκη, ενός συγγραφέα βραβευμένου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το «Φύλλα της» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας με πρωταγωνίστρια τη Λυδία Φωτοπούλου. Η παράσταση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και το έργο συζητήθηκε αρκετά. Σήμερα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης δίνει τη δική του ερμηνεία στο έργο του Ανδρέα Φλουράκη με μια παράσταση ατμοσφαιρική, ευρηματική, μεστή και ανθρώπινη.

Η παράσταση: Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της παράστασης του Κ. Αρβανιτάκη αγγίζει το θεατή. Σχεδιασμένη για ένα μικρό θεατρικό χώρο όπως το black box του Επί Κολωνώ που επιτρέπει την εγγύτητα ηθοποιού και θεατών, η παράσταση «Φύλλα της» καταφέρνει να μεταφέρει το θεατή κυριολεκτικά μέσα στον κόσμο της πρωταγωνίστριας. Η ερμηνεία της Λίλας Καφαντάρη είναι «σε απόσταση αναπνοής» από τους θεατές, άμεση, δίνει σάρκα και οστά σε μια γυναίκα που ισορροπεί μεταξύ ζωής και εγκατάλειψης με αυθορμητισμό, νεανικότητα και μια ιδιάζουσα, ενστικτώδη σοφία.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Ερμηνεία: Λίλα Καφαντάρη
Σκηνικά: Γιώργος Χατζηνικολάου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Τζιάλλα
Πότε: από 20 Μαΐου έως 18 Ιουνίου
Παραστάσεις:Παρασκευή – Σάββατο στις 21.30
Πρεμιέρα: Παρασκευή 20 Μαΐου 2011
Διάρκεια: 60’
Χώρος: Σκηνή Black Box θεάτρου Επί Κολω-νώ
Τιμή εισιτηρίου: 15,00€ κανονικό, 10,00€ φοιτητικό