Χαλβάς πολίτικος

Πεντανόστιμο γλυκό, που θα το φτιάξετε πανεύκολα ακόμα και οι αρχάριες.

Υλικά
1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

Για το σιρόπι
1 λίτρο νερό
600 γραμμ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και διατηρούμε ζεστό το σιρόπι.
Βάζουμε το λάδι σε ψηλή κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το λάδι. Μόλις αρχίσει να ροδίζει, ρίχνουμε τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατευουμε μέχρι να “αρπάξει” και να γίνει ο χαλβάς μας ελαφρά σκούρος.
Όταν σκουρύνει, ρίχνουμε το σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς το χαλβά μέχρι να το ρουφήξει και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε να μισοκρυώσει.
Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα, “πατώντας” τον από πάνω για να στρώσει καλά και να μην αφήνει κενά. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.