Αρχική InfoMommy Υγεία Χαμόγελο από μαργαριτάρια

Χαμόγελο από μαργαριτάρια

Οι μητέρες που θηλάζουν ανησυχούν συχνά αν τα μωρά τους λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα γάλακτος, αλλά θα έπρεπε να ανησυχούν το ίδιο και για τη δική τους διατροφή.
Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση μη επαρκούς ποσότητας ασβεστίου ενώ θηλάζεις μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση ουλίτιδας. “Οι διαβαθμίσεις των επιπέδων των ορμονών κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την εγκυμοσύνη κάνουν τις γυναίκες ευάλωτες στον ερεθισμό των ούλων”, εξηγεί η Susan Karabin, D.D.S., πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Περιοδοντολογίας.
“Η κατάσταση αυτή θα χειροτερέψει μόνο αν οι γυναίκες δεν λαμβάνουν αρκετό ασβέστιο για να τις βοηθήσει να αποκτήσουν και να συντηρήσουν τα οστά γύρω από τα δόντια τους”.

Τι θα κάνεις
Για να αποφύγεις τα οδοντικά προβλήματα, προσπάθησε να καταναλώνεις καθημερινά τρεις μερίδες γαλακτοκομικών, χυμού ή πράσινων λαχανικών, φτάνοντας έτσι το ελάχιστο των 1.000 mlgr που χρειάζεσαι καθημερινά (αν κι ένα συμπλήρωμα 500 mlgr μπορεί να δώσει επιπλέον ασφάλεια).
Όπως μας επισημαίνει η χειρουργός οδοντίατρος Έφη Κωστάρα, το ασβέστιο που λαμβάνει η νέα μητέρα καθημερινά αφορά κυρίως τα οστά και τη γνάθο, γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη να μην παραμελείς την στοματική υγιεινή, δηλαδή το σχολαστικό καθαρισμό και το νήμα δύο φορές την ημέρα, όσο εξουθενωμένη κι αν αισθάνεσαι από τους συχνούς –κυρίως νυχτερινούς- θηλασμούς. Αυτό, σε συνδυασμό με τους τακτικούς επαγγελματικούς καθαρισμούς των δοντιών, θα απομακρύνει την πλάκα που προκαλεί μολύνσεις και θα διαφυλάξει το αστραφτερό σου χαμόγελο!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.