Χαρούμενα, χριστουγεννιάτικα τετραήμερα στην Τσαγκαράδα

Πασίγνωστη για τις ομορφιές της, η Τσαγκαράδα αποτελεί τόσο ορεινό όσο και καλοκαιρινό προορισμό. Είναι ένα πολύ όμορφο χωριό του νομού Μαγνησίας και βρίσκεται στις βορειοανατολικές πλαγιές του Πηλίου σε απόσταση περίπου 55 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Βόλου και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 450 μέτρων.

Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με πανύψηλες οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές, δασικά πεύκη και ελάτη. Είναι τουριστικός προορισμός ολόκληρο το χρόνο, έχοντας πυκνό δίκτυο μονοπατιών για πεζοπορία και όρμους με μικρές και μεγάλες παραλίες με άμμο η βότσαλα.

Το χωριό της Τσαγκαράδας είναι χτισμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά ανάμεσα σε καστανιές, επιβλητικούς πλατάνους, μηλιές και ρεματιές με τρεχούμενα νερά. Χαρακτηρίζεται από την  παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική του με τα πετρόχτιστα και νεοκλασικά αρχοντικά ενώ διαθέτει πανέμορφα, γραφικά μονοπάτια και λιθόστρωτα καλντερίμια. Το χωριό έχει πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος ενώ περιτριγυρίζεται από γραφικούς όρμους και τυρκουάζ παραλίες.

Εκεί βρίσκεται και ο ξενώνας “Νύμφες”, που φέτος, κατά την περίοδο των γιορτών, προσφέρει, εκτός από την υπέροχη φιλοξενία του δημιουργικά τετραήμερα για όλη την οικογένεια, με δημιουργικές δραστηριότητες που θα μείνουν σε όλους αξέχαστες.

Στο 3ο χιλιόμετρο του κεντρικού δρόμου για την πανέμορφη παραλία του Μυλοποτάμου, δεσπόζουν, μέσα σε κτήμα 8 στρεμμάτων, τέσσερα μικρά σπίτια των 45 τ.μ. κι ένα μεγάλο 100 τ.μ. . Αυτές είναι οι «Νύμφες».
Κάθε σπίτι έχει τη δική του φυσιογνωμία . Είναι ιδιαίτερα προσεγμένα κατασκευαστικά και σχεδιαστικά, με στόχο να ενσωματώνονται αρμονικά στο ευρύτερο περιβάλλον τους .


Αν ταξιδέψετε μέχρι εδώ, η πυκνή βλάστηση από τις καστανιές και τις βελανιδιές αλλά και η πανέμορφη θέα της πλαγιάς με την ονομασία «καραβοστασιά» που χάνεται μέσα στα νερά του Αιγαίου, θα σας μαγέψει.
 

Τι προτείνουν οι “Νύμφες” για την εορταστική περίοδο

Η πρόταση περιλαμβάνει διαμονή (3 διανυκτερεύσεις) οικογένειας 3- 5 μελών, σε δικό της πλήρη εξοπλισμένο ξενώνα 45m2  με τζάκι και δωρεάν ξύλα, δωρεάν ίντερνετ,  πάρκινγκ, και πλούσιο πρωινό.

Προτεινόμενα τετραήμερα
26-29 Δεκέμβρη 2012 και 4-7 Ιανουαρίου 2013

Δραστηριότητες

Πεζοπορία στα καλντερίμια και τα πλακόστρωτα της Τσαγκαράδας.  (υπαίθρια παιχνίδια και κυνήγι χαμένου θυσαυρού)
Πρωτάθλημα πινγκ-πονγκ
Χορός και θεατρικό παιχνίδι
Επιτραπέζια παιχνίδια και προβολή παιδικών ταινιών

Υπεύθυνη δράσεων η γυμνάστρια, θεατροπαιδαγωγός και χορογράφος Ζωή Σαρίδου.

* Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες και το ηλικιακό προφίλ των παιδιών.

Info

Διεύθυνση: Σινώπης 3,

187 58, Αμφιάλη

Τηλέφωνα: 210 4322245, 6936613638

Τηλέφωνο Τσαγκαράδας: 2426049560

E-mail: info@nymfestsagarada.gr

Για κρατήσεις και άλλες πληροφορίες για τους ξενώνες: Ζωή Σαρίδου, τηλ.6948172140