Χειροτεχνία-λαγός για τον ελεύθερο χρόνο

Το TinasCraft.com είναι το πρώτο online νηπιαγωγείο στα Ελληνικά. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική πλατφόρμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-7 ετών), όπου θα βρείτε εκατοντάδες φύλλα εργασίας με χειροτεχνές και παιχνίδια για να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά. Και όχι μόνο. Εδώ θα βρείτε και μία πλήρη εγκυκλοπαίδεια για τον κόσμο, τη μουσική και την τέχνη

Σήμερα, φτιάχνουμε την χειροτεχνία λαγός από το Tinascraft.com!

Με λίγα απλά υλικά που βρίσκετε εύκολα, το παιδί σας μπορεί να φτιάξει τη χειροτεχνία λαγός στο Tinascraft.com!

Υλικά

Κουτάλα ξύλινη
Ακρυλικό χρώμα γκρι
Σύρμα καθαρισμού πίπας
4 πον πον μικρά λευκά
1 πον πον ροζ
Τσόχα λευκή
Σύρμα μαλακό
2 κουμπιά
Χαρτόνι
Πινέλο
2 ματάκια που κουνιούνται
Κόλλα
Ψαλίδι

Βήματα

ΒΗΜΑ 1

Συγκεντρώστε όλα τα υλικά για να φτιάξετε το λαγό-κουτάλα!
ΒΗΜΑ 2
Βάψτε τη κουτάλα γκρί και αφήστε την να στεγνώσει. Πάρτε δυο κομμάτια συρμάτινης πίπας, διπλώστε τα στη μέση για να φτιάξετε τα αυτιά του λαγού. Κολλήστε τα στο πίσω μέρος της κουτάλας.

ΒΗΜΑ 3


Πάρτε το κομμάτι της λευκής τσόχας, βάλτε κόλλα στη μια άκρη και κολλήστε τις άκρες μεταξύ τους. Κολλήστε τα δυο κουμπιά στο πουκάμισο που έχετε φτιάξει. Φορέστε το πουκάμισο στην κουτάλα.
ΒΗΜΑ 4


Στη συνέχεια, πάρτε τη λευκή συρμάτινη πίπα για να φτιάξετε τα χέρια του λαγού, τυλίξτε την στο λαιμό του, ενώ στερεώστε ταυτόχρονα και το πουκάμισο. Στις άκρες από τα χέρια κολλήστε δυο μικρά πον πον.

ΒΗΜΑ 5

Για να φτιάξετε τα μάγουλα του λαγού, κολλήστε τα δυο λευκά πον πον μεταξύ τους και το ρoζ πάνω από αυτά. Κολλήστε τα επάνω στο κεφάλι του λαγού και έπειτα κολλήστε τα μάτια. Πάρτε ένα κομμάτι λευκού χαρτονιού, κόψτε το σε ένα μικρό τετράγωνο σχήμα και κολλήστε το κάτω από τα μάγουλα για δόντι. Τέλος, κόψτε 6 μικρά κομμάτια από λεπτό σύρμα και κολλήστε τα για μουστάκια. Ο λαγός σας είναι έτοιμος!!!

Στο Tinascraft.com τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε αμέτρητες χειροτεχνίες και να τις κατασκευάσουν μέσα από απλά βήματα και οδηγίες!