H χοιρινή πανσέτα με ρύζι είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό σας γεύμα. Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν, ζητώντας δεύτερη μερίδα!
Υλικά:
2 κιλά παντσέτα χοιρινή
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 φλιτζάνι teryaki sauce
1 φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
3 γλυκές πιπεριές (κίτρινη, κόκκινη, πορτοκαλί)
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκου βασιλικό
3 φλιτζανια ρύζι basmati/ jasmine
1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα και στραγγισμένα σε μετρια κομματια
Εκτελεση:
Κόβετε σε κύβους την παντσέτα και την τσιγαρίζετε με το βούτυρο. Την αφήνετε για 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά σβήνετε με την Teryaki sauce. Την αφήνετε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτετε την μαύρη ζάχαρη, απομακρύνοντας το σκεύος από το μάτι της κουζινας μέχρι να καραμελώσει το κρέας. Σε ένα τηγάνι βάζετε τα μανιτάρια με τις πιπεριές, προσθέτετε λίγο αλάτι και το πιπέρι καγιέν.
Σβήνετε με το μπαλσάμικο ξίδι και προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε, σταδιακά, λίγο-λίγο το νεράκι, μέχρι να γίνει το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι και έχει απορροφήσει και το τελευταίο νεράκι, τότε το πασπαλίζετε με αρκετό βασιλικό.