Χοιρινό με σέλινο το επίκεντρο του Χριστουγεννιάτικου Τραπεζιού!

Χθες, στο σπίτι είχαμε το συνηθισμένο meeting γυναικών με θέμα “Τι θα φάμε τα Χριστούγεννα”. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα πάντα στο σπίτι μας, με αρχηγό τη γιαγιά μου, κάνουμε μια συνάντηση κορυφής όπου η καθεμιά μας έχει τη δική της πρόταση για το εορταστικό γεύμα. Ακολουθεί ο διάλογος μας…

-Λοιπόν, έχω μια καταπληκτκή συνταγή για μια πάπια Πεκίνου, τη βρήκα στο ίντερνετ και λέω φέτος να ξεφύγουμε λίγο από τα καθιερωμένα, τι λέτε και εσείς; (Εγώ)

-Πάπια Πεκίνου; Μα, θα κάνουμε κάτι που το φτιάχνουν στην Κίνα, δεν έχουμε κάτι από τη δική μας παράδοση, παιδί μου, που θα φτιάξουμε κάτι το οποίο δεν είμαστε σίγουρες ότι θα αρέσει; (Μαμά)

-Εγώ λέω, φέτος να είμαστε πιο μοντέρνοι, άσε που το προτείνουν και όλοι οι διάσημοι σεφ! Ψηφίζω Πάπια Πεκίνου (Εγώ)

– Σας ακούω τόση ώρα πολύ καλά! Ποια είναι αυτή η Πάπια Εκείνου, τι χαζομάρες είναι αυτές Χριστουγεννιάτικα, εμείς στο Μωριά, δεν την ξέραμε αυτή την Πάπια Εκείνου, εμείς στον Μωριά… εμείς στην  Ελλάδα τα Χριστούγεννα μαγειρεύουμε Χοιρινό με σέλινο και πίνουμε και ένα ποτηράκι στην υγειά του.

Συστατικά
1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
500 γρ. σέλινο
500 γρ. σέλαρ
1 σελινόριζα
λάδι αλάτι πιπέρι
2 αβγά
χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Σοτάρουμε καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ανάλογο νερό για να βράσει, περίπου 2 κούπες. Το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε το σέλινο, το σέλαρ και τη σελινόριζα, αφού την έχουμε καθαρίσει και την έχουμε κόψει σε φέτες πάχους ενός εκατοστού.
Τα ζεματάμε για 5 λεπτά, να φύγει η αψάδα τους.

Όταν το κρέας έχει μισοβράσει, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Από αυτό το σημείο δεν ανακατεύουμε ξανά το φαγητό.
Οταν βράσουν ετοιμάζουμε το αβγολέμονο, το ρίχνουμε και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.