Αρχική InfoDad Χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης σε περισσότερους δικαιούχους

Χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης σε περισσότερους δικαιούχους

Το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Ιατρικός Σύλλογος τόνισαν τις τελευταίες μέρες τη σοβαρότητα του προβλήματος δημιουργίας αιθαλομίχλης από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες, σε βαθμό μάλιστα που απειλείται η δημόσια υγεία.  Έπειτα από αυτό, η πολιτεία κινητοποιήθηκε και άρχισε να μελετά την επέκταση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι στη διαδικασία χορήγησης του πετρελαίου.

"Είναι μία πρόταση που θα τεθεί στο υπουργείο Οικονομικών" δήλωσε στον Βήμα 99,5 η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ (υπυργείο Περιβάλλοντος), Μάρω Ευαγγελίδου, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε, επίσης, δέσμη δράσεων, όπως η επιδότηση για τη μετατροπή των τζακιών σε ενεργειακά, με διεύρυνση των κριτηρίων για ένταξη στο Πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' Οίκον", η εντατικοποίηση των ελέγχων στα καύσιμα, αλλά και στα θερμαντικά σώματα, η αυστηρότερη προτυποποίηση των καυστήρων, οι εντατικοί έλεγχοι στα υλικά καύσης και ο ποιοτικός τους έλεγχος, καθώς επίσης και ο καλύτερος συντονισμός και η συνεργασία ανάμεσα στους σταθμούς μετρήσεων ρύπανσης, με παράλληλες κινήσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.