Αρχική Διάφορα Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Βόλου (17/12)

Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Βόλου (17/12)

Το εξειδικευμένο προσωπικό των Παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου (η Παιδική Βιβλιοθήκη στο «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ και η Παιδική Βιβλιοθήκη στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ) σε συνεργασία με θεατρολόγους, συγγραφείς, εικονογράφους και άλλους πνευματικούς ανθρώπους καθώς και με φορείς όπως την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, το Μουσικό Σχολείο Βόλου και τοπικά βιβλιοπωλεία συνεχίζουν το επιτυχημένο πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους.
To Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, τα παιδιά πάνω από 9 χρόνων αλλά και οι έφηβοι και οι ενήλικες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση «Ήμουν κι εγώ παιδί και διάβαζα… Πνευματικοί άνθρωποι διαβάζουν αγαπημένα τους παιδικά αναγνώσματα στα παιδιά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στις 6 το απόγευμα και θα διαβάσουν αποσπάσματα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, και ο πατήρ Μάξιμος Παπαϊωάννου. Θα συμμετέχει με κάλαντα η παραδοσιακή χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου με υπεύθυνο τον κ. Βασίλη Αγροκώστα.
Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε πόσο καθοριστικά για την πορεία μας μέσα στην ζωή ήταν κάποια παιδικά αναγνώσματα που έθρεψαν την παιδική μας δίψα για ομορφιά, δικαιοσύνη και αγάπη. Όλοι οι σημερινοί ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά και οι εμπειρίες της παιδικής τους ηλικίας προετοίμασαν την προσφορά τους.
Είναι σημαντικό να νιώσουν τα σημερινά παιδιά πως το μέλλον εξαρτάται από την προσπάθεια τους, να νιώσουν πως οι σημερινοί πνευματικοί άνθρωποι ήταν κάποτε παιδιά κι αυτοί με τους ίδιους φόβους και τις ίδιες ελπίδες, πως κι αυτά σήμερα μπορούν να βρουν μέσα σε ένα καλό βιβλίο έμπνευση και στήριξη, αξίες και ιδανικά, χαρά κι ελπίδα. Άλλωστε ποιος δεν θα’ χε περιέργεια να μάθει τι βιβλία αγαπούσαν όταν ήταν μικροί, ένας δεσπότης, μια διευθύντρια σχολείου, ένας συγγραφέας, ένας ιερομόναχος ή ένας ζωγράφος; Όλοι αυτοί οι σοβαροί κύριοι και κυρίες ήταν κάποτε μικρά χαρούμενα παιδιά που με ένα βιβλίο ονειρεύονταν ένα καλύτερο μέλλον και παίρναν δύναμη για να το βοηθήσουν να ανατείλει. Όνειρο και δύναμη που χρειάζονταν πάντα τα παιδιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.