Αρχική Διάφορα Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα στη Βιβλιοθήκη του Ευγενίδειου

Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα στη Βιβλιοθήκη του Ευγενίδειου

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά, με παραμύθια, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα, υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα η Βιβλιοθήκη του Εγενίδειου Ιδρύματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, 19.45: Άστρο Λαμπρό μας οδηγεί

Ένα χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα,για παιδιά από 5 έως και 10 ετών, με τον εκπαιδευτικό-αφηγητή Νίκο Ράμο και τη συνοδεία του τραγουδοποιού Lolek. Τα παιδιά μαθαίνουν για την ιστορία των Χριστουγέννων, για τα ήθη και έθιμα των γιορτών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, παίζουν και τραγουδούν, φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι, στολίζουν το φωτεινό δέντρο της γνώσης και τρώνε μαγικά μελομακάρονα, τα μελωδομακάρονα!

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, 19.45: Άρωμα Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικη βραδιά αφήγησης, για παιδιά άνω των 5 ετών, με τη Νίκη Κάπαρη και τον Γιάννη Ψειμάδα. Η Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί μύθους και θρύλους για παγανά και καλικάντζαρους, «χιονισμένα παραμύθια» και χριστουγεννιάτικα λογοτεχνικά κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Το χριστουγεννιάτικο ταξίδι μας θα κάνει πιο μαγικό ο Γιάννης Ψειμάδας με τους ήχους, τη μουσική και τα ηχητικά τοπία που θα δημιουργεί με πνευστά, κρουστά και έγχορδα όργανα. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση υπάρχει και η δυνατότητα ταυτόχρονης διερμηνείας στην Ελληνική νοηματική γλώσσα κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, 17:30: Αποκρυπτογραφώντας γράμματα για τον Άγιο Βασίλη

Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά Νηπιαγωγείου, Α΄, Β΄ και Γ' Δημοτικού με την παιδαγωγό-εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής Μαρία Λαγωνίκα.

Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα ανακαλύψουν την ιστορία της γραφής, βοηθώντας τον Άγιο Βασίλη να ταξινομήσει και να αποκρυπτογραφήσει τα γράμματα που του στέλνουν. Το θεατρικό παιχνίδι, ως κύριο εργαλείο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα βοηθήσει τα παιδιά να εκφραστούν με το σώμα τους, να ανακαλύψουν το παιχνίδι των ρόλων και να γνωρίσουν τα υλικά της γραφής μέσα στο χρόνο.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, 18:30: Η γραφή των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά Γ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού, δημιουργημένο από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου. Τα παιδιά καλούνται να γράψουν ευχές στον Άγιο Βασίλη, σε πηλό, σε πάπυρο και σε χειροποίητο χαρτί, με πένες και φτερά χήνας. Το πρόγραμμα βασίζεται στο επιμορφωτικό πρόγραμμα της βιβλιοθήκης μας με τίτλο «Η ιστορία της γραφής», που επιμελείται και παρουσιάζει ο βιβλιοθηκονόμος Δημήτρης Κουρουβακάλης.

Που: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο
Πόσο: Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 210 94.69.631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή και Σάββατο: 8:30-15:30).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.