Αρχική Νέα Χρόνια πολλά, Στρουμφάκια!

Χρόνια πολλά, Στρουμφάκια!

Οι σημερινοί γονείς σίγουρα τα θυμάστε με αγάπη και νοσταλγία, αφού στα μαθητικά σας χρόνια ήταν από τα αγαπημένα σας καρτούν. Και δεν παραλείπετε βέβαια ακόμα και τώρα να κρυφοκοιτάζετε τις ιστορίες τους στην τηλεόραση μαζί με τα παιδιά, γιατί τα Στρουμφάκια μπορεί να μπαίνουν φέτος στην ώριμη ηλικία (γιορτάζουν αυτόν το μήνα τα 52 χρόνια τους), αλλά δεν έπαψαν να διατηρούν τη φρεσκάδα τους, την αγνότητά τους και την παιδικότητά τους.
Ο Σκουντούφλης, ο Χουζούρης, ο Ξεφτέρης, ο Γκρινιάρης, η Στρουμφίτα και τα υπόλοιπα μικρά μπλε πλασματάκια με τα άσπρα σκουφάκια και παντελονάκια παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και δουλεύουν κάτω από τις οδηγίες του σοφού Μπαμπαστρούμφ. Ο κακός ο Δρακουμέλ κρυφοκοιτάζει και μηχανορραφεί, αλλά τα Στρουμφάκια πάντα καταφέρνουν να του ξεφεύγουν. Ζουν σε μικρά σπιτάκια σε σχήμα μανιταριού, μιλούν τη δική τους “στρουμφο-γλώσσα” και διαφέρουν από κάθε άλλο καρτούν. Οι περιπέτειές τους, η ανάγκη τους να βοηθούν ο ένας τον άλλο, η καλοσύνη τους και οι συμμαχίες τους απέναντι σε καθετί κακό ή απειλητικό τα έκανε αμέσως αξιαγάπητα από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν σε ένα περιοδικό κόμικς πριν από πολλά πολλά χρόνια.

Πώς γεννήθηκαν τα Στρουμφάκια
Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από 52 χρόνια τα μπλε ανθρωπάκια εμφανίστηκαν ως γκεστ σταρ στην ιστορία του Γιόχαν και του Πιρλουί, που ξεκινούσαν μέσα από τις σελίδες του περιοδικού κόμικς Σπιρού να βρουν μια μαγική φλογέρα. Οι δύο ήρωες που δημιούργησε ο σκιτσογράφος από τους Βρυξέλλες, Πεγιό, ταξίδευαν συχνά σε περίεργα μέρη και συναντούσαν ακόμα πιο περίεργα πλάσματα. Σε εκείνο το τεύχος ήταν η σειρά να συναντήσουν κάτι περίεργα πλάσματα που έμοιαζαν με μικροσκοπικούς ανθρώπους. Υπήρχε μόνο μια διαφορά. Ήταν μπλε. Τα ανθρωπάκια που επινόησε και σχεδίασε ο Πεγιό (πραγματικό όνομα Πιέρ Κάλιφορντ) για το συγκεκριμένο τεύχος φορούσαν άσπρα σκουφάκια, εκτός από τον ηλικιωμένο αρχηγό τους που φορούσε κόκκινο. Όπως ήταν επόμενο τα στρουμφάκια έκαναν τρομερή αίσθηση στον κόσμο και ήδη από το 1960 βρήκαν τη δική τους θέση στα κόμικς. Από το 1981, με τη βοήθεια της εταιρείας Hanna-Barbera Productions, απέκτησαν σάρκα και οστά, κάνοντας το ντεμπούτο τους στην αμερικανική τηλεόραση. Ο Πεγιό σχεδίασε και κυκλοφόρησε συνολικά 16 άλμπουμ με τους μικρούς του ήρωες ενώ άλλα 10 κυκλοφόρησαν μετά το θάνατό του, τα Χριστούγεννα του 1992.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.