Ψαρονέφρι… με καρδιά από Μαστέλο!

 Είναι θέμα. Είναι θέμα μεγάλο… το φαγητό. Τι να φτιάξουμε για φαγητό, τι να φάμε σήμερα, τι να φάνε τα παιδιά για να μη δυσανασχετούν με τα ίδια και τα ίδια. Τι να φάμε που να μην παχαίνει… τι να φάμε και να είναι από τη μία χορταστικό αλλά από την άλλη με λίγες θερμίδες. Γενικώς αν δεν φάμε κάτι υπάρχει θέμα, έτσι δεν είναι; Άσε που νηστικό αρκούδι δεν χορεύει…

 Εδώ, βρήκαμε μια συνταγή εύκολη, χορταστική και για όσους προσέχουν λίγο παραπάνω τη διατροφή τους, με άλλα λόγια, ιδανική!

 Συστατικά (για 4 άτομα)

3 κομμάτια ψαρονέφρι

300 γρ. Βιολογικό Κατσικίσιο «Μαστέλο»

1 κουτ. σούπ. κοφτή βούτυρο

½ ποτήρι λευκό κρασί

3 πράσα

150 γρ. μπέικον (6 λωρίδες)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίγουμε τα κομμάτια το ψαρονέφρι κατά μήκος και τα πιέζουμε με το χέρι μας ώστε να πλατύνουν. Στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε το Βιολογικό Κατσικίσιο «Μαστέλο» σε μακρόστενα κομμάτια και τα βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού. Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολά και στερεώνουμε τις άκρες τους με οδοντογλυφίδες ή εναλλακτικά τυλίγουμε με φυσικό σπάγκο σφραγίζοντας τη γέμιση στο εσωτερικό τους. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι τα τσιγαρίζουμε στο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μπέικον σε κομματάκια και τα πράσα σε χοντρές ροδέλες. Σκεπάζουμε το τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αφού ψηθούν αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες ή το σπάγκο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τα πράσα. Συνοδεύουμε με ρύζι.

Διατροφική Αξία

Το χοιρινό κρέας αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β.