Ψητά λαχανικά για να συνοδεύσετε το ψάρι

Καλύτερος και νοστιμότερος συνδυασμός τροφών δεν υπάρχει. Άλλωστε ένα τέτοιο πιάτο είναι η λύση για όσους θέλουν να τρέφονται υγιεινά και διαιτητικά.
Καρότα, μπρόκολο, πράσο, κρεμμύδι και λαχανάκια Βρυξελλών ενώνουν τις «δυνάμεις» τους για να προσφέρουν στο οικογενειακό τραπέζι ένα υπέροχο γεύμα. Όσο για το ψάρι, επιλέξτε αυτό της αρεσκείας σας, και φυσικά κάποιο που θα γίνεται στο φούρνο πεντανόστιμο, όπως για παράδειγμα οι σαρδέλες, ο λούτσος κ.ά. Εμπρός λοιπόν…

Υλικά

2 μεγάλα πράσα
1 μπρόκολο μεσαίου μεγέθους
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
4 λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στα τέσσερα
3 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ψιλές φέτες
Λίγο ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ½ κ.σ. ξίδι
1 ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα μπολ βάζετε τα λαχανικά σας, τα οποία έχετε προηγουμένως κόψει σε ροδέλες ή φέτες και τα περιχύνετε με 2 κ.σ. από το λάδι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. 3.Απλώνετε τα λαχανικά σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε για 30-35 λεπτά. Ανακατεύετε μία-δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος με μια σπάτουλα.
4. Βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε τα λαχανικά ξανά στο μπολ. Τα ανακατεύετε με το μαϊντανό, το ξίδι, το πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι και αλάτι.
5. Τα σερβίρετε ζεστά, όταν είναι έτοιμο και το ψάρι σας. Καλή σας όρεξη!

Tip

Βάλτε τα λαχανικά στο φούρνο σε μία στρώση. Αν είναι πολλά ή «στριμωγμένα» δεν θα μαγειρευτούν γρήγορα και πιο σωστά. Αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερα, καλύτερα χωρίστε τα σε δύο ταψιά.
Διατροφική αξία
Φαγητό με λίγες θερμίδες, αλλά πλούσιο σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, βιταμίνες και φυτικές ίνες.