Ωκεανοί, μια συναρπαστική ταινία για τη θαλάσσια ζωή

Μια ταινία-ντοκιμαντέρ, που σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Μια ταινία εξαιρετική, όπου οι οικολογικές ανησυχίες του γάλλου ηθοποιού, σκηνοθέτη, σεναριογράφου και- κυρίως- παραγωγού Ζακ Περέν γίνονται η αφορμή για έναν ύμνο στη θαλάσσια ζωή. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του σκηνοθέτη «από το αρχικό σενάριο αφαιρέθηκε πλήρως το ανθρώπινο στοιχείο επειδή έπιανε πολύ χώρο και έπρεπε να δώσει τη θέση του στα ζώα».

Επτά χρόνια χρειάστηκε ο Ζακ Περέν για να ολοκληρώσει την εντυπωσιακή ταινία «Ωceans». Το όνομα του Περέν ως παραγωγού βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία κορυφαίων ντοκυμαντέρ, που χαράχθηκαν στη μνήμη εκατομμυρίων θεατών ανά τον πλανήτη: «Μικρόκοσμος», «Ταξιδιάρικα πουλιά», «Ιμαλάια». Τώρα ήρθε η σειρά των ωκεανών.
Στη δημιουργία της ταινίας συμμετείχαν ειδικοί όλων των κλάδων – από δύτες ως αστροφυσικοί.

Στα τέσσερα χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, τέσσερις ομάδες 20- 30 ανθρώπων βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη- καταγράφοντας τα θαλάσσια είδη. Για τον Ζακ Περέν οι «Ωκεανοί» δεν είναι ένα ντοκυμαντέρ, αλλά «μια άγρια όπερα, ένας ύμνος στο θαύμα της φύσης … Ξεκινήσαμε από τον θαυμασμό για να δημιουργήσουμε διάθεση για σεβασμό του κόσμου. Και είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι, διότι παρά τις απειλές και τις καταστροφές, βλέπουμε ότι, αν αφήσουμε τη φύση μόνη της θα επιβιώσει».