Όλα τα οφέλη για την καρδιά

Και ποιος δεν θα ‘θελε να έχει γερή καρδιά, καρδιά από ατσάλι, όπως συνηθίζεται να λέμε. Βέβαια, για να το πετύχει κανείς αυτό, ιδίως στη σύγχρονη εποχή, χρειάζεται παράπανω φροντίδα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Βασικά συστατικά για την καλή υγεία της καρδιάς μας αποτελούν η άσκηση, η σωστή διατροφή και η πρόσληψη όλων των στοιχείων που ενδεχομένως δεν μπορεί κάποιος για διάφορους λόγους να προσλάβει μέσα από τις τροφές του. Σήμερα το Centrum μάς εξασφαλίζει όχι μόνο όλα τα οφέλη που πρέπει κανείς να έχει για την καλή λειτουργία της καρδιάς, αλλά και κάτι επιπλέον για την καρδιά μας!

Η καρδιά αποτελεί τον πιο σημαντικό «μηχανισμό» του οργανισμού μας και γι’ αυτό η διατήρηση της καλής λειτουργίας της είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο, οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή για τη ζωή των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Μια διατροφή πλούσια σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά οξέα ενδέχεται να αυξήσει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) στο αίμα, συμβάλλοντας στο σχηματισμό αθηρώματος στα τοιχώματα των αρτηριών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αρτηρίες να στενεύουν, η ροή του αίματος προς την καρδιά να μειώνεται και να προκαλείται καρδιαγγειακή νόσος.

Οι φυτικές στερόλες είναι φυσικά παράγωγα και η δομή τους είναι παρόμοια με αυτή της χοληστερόλης. Λόγω της ιδιότητάς τους αυτής, μπορούν να περιορίσουν την «κακή» χοληστερόλη, εμποδίζοντας την απορρόφησή της στο αίμα μέσω του λεπτού εντέρου.

Τώρα η Pfizer Consumer Healthcare κυκλοφορεί και στην ελληνική αγορά το νέο Centrum Cardio με ειδική, πλήρη και ισορροπημένη σύνθεση βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και φυτικές στερόλες, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση της καλής λειτουργίας της καρδιάς ενώ παράλληλα προσφέρει όλα τα οφέλη του γνωστού μας Centrum.

2 δισκία την ημέρα παρέχουν στον οργανισμό μας:
1000 mg φυτικές στερόλες, που βοηθούν στη διατήρηση της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα
Βιταμίνη Β1, C και Μαγνήσιο, που συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας της καρδιάς
Ασβέστιο και βιταμίνη D, που συντελούν στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα.
Όλες τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία του Centrum!

Έτσι, η καθημερινή κατανάλωση του νέου Centrum Cardio, σε συνδυασμό με μία διατροφή χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, συμβάλλοντας στη διατήρηση της κακής χοληστερόλης του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα!


Καλή καρδιά μέσα από τη διατροφή

Οι διατροφολόγοι τον τελευταίο καιρό είναι υπέρμαχοι της πολύχρωμης διατροφής ως μέσο προάσπισης της καλής λειτουργίας της καρδιάς. Τι εννοούμε όμως με τον όρο “πολύχρωμη” διατροφή; Πρόκειται για τα διάφορα είδη λαχανικών, φρούτων και οσπρίων, που προσφέρουν μια ποικιλία χρωμάτων στο πιάτο μας. Φαίνεται μάλιστα πως το είδος των φυτοχημικών και φυσικών χρωστικών στα τρόφιμα αυτά είναι ξεχωριστής σημασίας για την προστασία της καρδιάς.

Τα φυτοχημικά είναι ουσίες που παράγει το «χημικό εργοστάσιο» των φυτών για να τα προστατεύσει από βακτήρια, ιούς, μύκητες και παράσιτα που μπορεί να τα βλάψουν. Επίσης είναι αυτά που προσδίδουν τα έντονα χρώματα στα φυτά. Τα συναντάμε σε φρούτα, λαχανικά, καρπούς/όσπρια και βότανα. Εξαιρετικές πηγές αυτών των φωτοχημικών είναι η ντομάτα, το σκόρδο, τα μούρα, τα μαύρα σταφύλια, τα δαμάσκηνα, τα παντζάρια, η λαχανίδα και το μπρόκολο.